Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pēc iekļūšanas prestižā Vimbldonas čempionāta pusfinālā neslēpa, ka katra uzvara dod lielāku pārliecību, kas palīdz mačos.

Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālā Ostapenko, kas izlikta ar 12. numuru, divos setos ar 7-5, 6-4 pieveica slovākieti Dominiku Cibuļkovu. Ostapenko līdz šim Vimbldonā nav zaudējusi nevienā setā.

"Grūta spēle, bet es cenšos šeit izbaudīt katru mirkli un priecājos, ka spēlēju jau otro nedēļu. Dominika (Cibuļkova) spēlēja ļoti labi, pirmajā setā biju iedzinējos. Bet es cīnījos līdz galam un uzvarēju, iegūstot pārliecību," pēc mača teica Ostapenko.

Ostapenko arī pirmdien ceturtās kārtas mačā pret Aleksandru Sasnoviču pirmajā setā nonāca iedzinējos, bet, tāpat kā otrdienas mačā, atspēlējās un pēc tam uzvarēja spēli. "Es cīnos līdz galam, un (uzvaras) dod man pārliecību."

Spēlē pret Cibuļkovu Latvijas tenisiste pārtraukumos starp geimiem lieka sev ledu uz kreisās kājas augšstilba, tomēr sportiste norādīja, ka viņai nav savainojuma. "Pēc viena no zaudētajiem punktiem es sev iesitu pa kāju, tāpēc nācās likt ledu."

Tagad pusfinālā Ostapenko ceturtdien tiksies ar vācieti, kādreizējo pasaules ranga līderi Angeliku Kerberi, kura turnīrā izlikta ar 12. numuru. Tenisistes līdz šim savā starpā nav tikušās. "Jā, Kerbere ir viena no retajām tenisistēm (no vadošajām), ar kuru neesmu spēlējusi. Rīt būs treniņš, jāatjauno spēki un tad ceturtdien jācīnās par vietu finālā," piebilst Ostapenko.

Pērn Ostapenko pirmo reizi karjerā spēlēja Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālā, bet tagad tikusi līdz pusfinālam. Par iekļūšanu pusfinālā viņa sev garantējusi 780 ieskaites punktus, kas palīdzēs nākamnedēļ WTA pasaules rangā atgriezties labāko desmitniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!