Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko otrdien Singapūrā notiekošajā WTA sezonas noslēguma turnīra otrajā spēlē vairāk nekā trīs stundu ilgā cīņā ar rezultātu 5-7, 7-6 (7:3), 5-7 piekāpās pieredzējušajai amerikānietei Venusai Viljamsai.

Pēc šī zaudējuma Ostapenko saglabā tikai teorētiskas cerības uz iekļūšanu WTA finālturnīra pusfinālā. Viņai ne tikai pēdējā spēlē būs jāuzvar Karolīna Plīškova, bet arī jācer uz pārējo spēļu labvēlīgu iznākumu.

Abām tenisistēm šajā spēlē bija grūtības nosargāt savu servi, un jau pašā sākumā abas apmainījās ar breikiem. Pēc tam abas vēl pa reizei guva punktus pie pretinieču servēm, bet 12. geimā Viljamsa lauza Ostapenko servi un guva uzvaru pirmajā setā.

Otrajā setā Viljamsa izvirzījās vadībā ar 2-0, tad trīs geimus pēc kārtas uzvarēja Ostapenko, un cīņa līdzīgi turpinājās arī pēc tam. Latvijas tenisiste pie rezultāta 6-5 nespēja pie savas serves noslēgt setu, tāpēc nācās spēlēt taibreiku, kurā viņa izrādījās pārāka ar 7:3.

Savukārt trešajā setā cīņas gaita joprojām būtiski nemainījās. Abas iesākumā guva punktus pie savām servēm, bet nākamajos geimos punkti tika gūti pie pretinieču servēm. Tad pie rezultāta 5-5 Viljamsa lauza Ostapenko servi, bet latvietei vairs nepietika spēka, lai atspēlētos.

Turnīru Ostapenko svētdien iesāka ar zaudējumu spānietei Garvīnei Mugurusai - 3-6,4-6.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!