Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko Ķīnā notiekošā Džendžou "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6-3, 0-6, 6-2 pārspēja mājinieci Sjiaodi Jou.

Otapenko WTA rangā ierindojas 75. vietā, bet Jou šobrīd atrodama 246. pozīcijā. Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle.

Ostapenko šajā mačā trešajā geimā ieguva iespēju lauzt pretinieces servi un ar pirmo piegājienu to izdarīja, bet mirkli vēlāk viņa nostiprināja savu vadību pirmajā setā (3-1). Ar turpinājumā Latvijas tenisistei bija iespējas savu pārsvaru palielināt vēl vairāk, taču nākamās trīs breika iespējas netika izmantotas. Devītajā geimā pie pretinieces serves Ostapenko izvirzījās vadībā ar 40:0, un viņa izmantoja pirmo no trim setbumbām.

Ostapenko otro setu iesāka ļoti neveiksmīgi, un Jou diezgan viegli tika pie breikbumbām, kuras realizēja un izvirzījās ar divu breiku pārsvaru (4-0). Tenisiste no Latvijas spēles ritmu otrajā setā neatguva un palika "uz nulles" – 0-6.

Trešā seta ievadā Ostapenko atspēlēja divas breikbumbas un nosargāja savu servi, bet pēc tam pati ieguva divas iespējas lauzt pretinieces servi. Viņa realizēja pirmo iespēju un izvirzījās vadībā ar 2-0. Mača turpinājumā abas sportistes nespēja nosargāt savas serves, abas pa divām reizēm lauza pretinieces serves, bet tad Ostapenko beidzot nosargāja savu servi un panāca 5-2. Rīdziniece nākamajā geimā pie pretinieces serves panāca divas mačbumbas, un realizēja otro, izcīnot uzvaru.

Nākamajā kārtā Ostapenko tiksies ar pasaules ranga 13. numuru Arinu Sabaļenku no Baltkrievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!