Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko sestdien Īstbornas "WTA 500" sērijas turnīra finālā neatrada pretargumentus un ar 3-6, 2-6 zaudēja čehietei Petrai Kvitovai. Līdz ar to latvietei šajā turnīrā neizdevās uzvarēt otro gadu pēc kārtas.

Par iekļūšanu finālā Ostapenko, kura ir pasaules 14. rakete un Īstbornā bija izlikta ar astoto numuru, ieguva 305 WTA ranga punktus un nepilnu 72 000 ASV dolāru prēmiju. Latvietes pretiniece Kvitova rangā ir 31. pozīcijā un turnīrā bija izsēta ar 14. numuru. Čehietei šis ir 29. WTA tituls karjerā.

Ostapenko šajā mačā bija lielas problēmas ar pirmo servi, kamēr Kvitovai tā bija lielākais ierocis mačā. Latviete pie breikbumbām šajā spēlē tika tikai vienā geimā, bet pretinieces servi tā arī nesalauza ne reizi.

Latvijas tenisiste ar savu sniegumu nespēja rast pretargumentus Kvitovas spēlei un cieta diezgan nepārliecinošu zaudējumu. Ostapenko pirmās serves procents bija vien 54% pret pretiniece 68%. Tāpat viņai arī 19 nepiespiestās kļūdas, kamēr Kvitovai to bija 12.

Portāls "Delfi" piedāvā šī mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!