Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas vadošās tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova jaunajā Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā saglabājušas savas pozīcijas.

Ostapenko gluži kā pirms nedēļas ir 28.vietā, bet Sevastova 70.pozīcijā. Tikmēr Latvijas trešā rakete Daniela Vismane zaudējusi vienu vietu, pašlaik ieņemot 282.pozīciju rangā.

Diāna Marcinkēviča saglabājusi savu 358.vietu, Kamilla Bartone pakāpusies par vienu vietu augšup uz 400.pozīciju, bet Darja Semeņistaja pakāpusies par vienu vietu uz 549.pozīciju.

Sabīne Rutlauka zaudējusi četras vietas un ir 940.pozīcijā. Kritumu par divām pozīcijām piedzīvojusi Margarita Ignatjeva (1067.), par četrām - Patrīcija Špaka (1122.), bet Anna Ozerova noslīdējusi par piecām vietām (1189.). Elza Tomase zaudējusi četras vietas (1228), bet Līga Dekmeijere - desmit (1346.).

Līdere rangā joprojām ir austrāliete Ešlija Bārtija, kurai seko baltkrieviete Arina Sabaļenka, spāniete Garvinje Mugurusa un čehietes Barbora Krejčikova ar Karolīnu Plīškovu.

Sestā joprojām rangā ir grieķiete Marija Sakari, septīto vietu saglabā igauniete Anete Kontaveita, kura pagājušajā nedēļā sasniedza karjeras rekordu. Astotā ir spāniete Paula Badosa, devīto vietu saglabā Iga Švjonteka no Polijas, bet desmitā ir tunisiete Onsa Žabēra.

Pirmajā desmitniekā šonedēļ izmaiņas nav notikušas.

Dubultspēļu rangā Ostapenko saglabā 23.pozīciju. Vismane rangā zaudējusi divas vietas (267.), Marcinkēvičai kritums par divām vietām (270, bet vienu vietu zaudējusi Bartone (451.).

Sevastova saglabājusi 650.vietu, bet Semeņistaja savu 759.pozīciju. Arī Špaka palikusi iepriekšējā 1053.vietā, kamēr vienas pozīcijas kritiens bijis Ignatjevai (1110.), Dekmeijere zaudējusi trīs vietas(1394.), bet Rutlauka - četras (1723.).

Latvijas tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā pakāpies par vienu vietu un tagad ieņem 191.pozīciju, bet labāko desmitniekā izmaiņas nav notikušas.

ATP ranga līderis joprojām ir serbs Novaks Džokovičs, viņam seko krievs Daņiils Medvedevs, bet trešais ir vācietis Aleksandrs Zverevs.

Ceturtais joprojām rangā ir grieķis Stefans Cicips, piektajā vietā ir krievu sportists Andrejs Rubļovs. Spānis Rafaels Nadals ir sestais, viņam seko itālietis Mateo Beretīni , norvēģis Kaspers Rūds, polis Huberts Hurkačs un Janiks Siners no Itālijas.

Mārtiņš Podžus rangā saglabājis 625.vietu, vienu vietu zaudējis Roberts Štrombahs (780.), par sešām vietām uz leju noslīdējis Kārlis Ozoliņš (981.), savu vietu saglabājis Artūrs Lazdiņš (dalīta 1624.vieta), bet septiņas vietas zemāk nekā pirms nedēļas ir Jānis Podžus (dalīta 1971.), tikmēr Mārtiņš Rocēns zaudējis desmit vietas (dalīta 2062.).

Dubultspēļu rangā M.Podžus saglabājis 523.vietu, par divām vietām uz augšu pakāpies Štrombahs (603.), bet Gulbis palicis 793.pozīcijā. Ozoliņš zaudējis vienu vietu (968.), J.Podžus pakāpies par četrām vietām (1331.), bet Lazdiņš atkāpies par divām vietām (1416.). Tikmēr Daniels Linkuns-Morozovs pakāpies par četrām vietām (1554.) un Rocēns - par vienu (dalīta 1660.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!