Foto: Imago/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko (WTA 23.) ceturtdien Gvadalaharas "WTA 1000" sērijas turnīra astotdaļfināla mačā ar rezultātu 4-6, 4-6 piekāpās Veroniku Kudermetovu (WTA 12.), kura startē kā neitrālā sportiste.

Abām tenisistēm šis bija otrais savstarpējais mačs, un tagad abas uzvaras dala uz pusēm. Šī cīņa ilga pusotru stundu.

Ostapenko jau pirmajā serves geimā nenosargāja savu servi un nonāca iedzinējos. Viņai gan vēlāk izdevās atbildēt ar breiku un spēles rezultātu izlīdzināt 3-3, taču uzreiz Kudermetova vēlreiz uzvarēja rīdzinieces serves geimu, un šo pārsvaru noturēja līdz seta beigām. Ostapenko pirmajā setā izmantoja tikai vienu no sešām breikbumbām, kamēr pretiniece realizēja abas iegūtās iespējas.

Otrajā setā izteikts pārsvars bija servētājām, tāpēc spēles temps nebija no augstākajiem. Kudermetovai pēc "sausā" aizvadītā serves geima izdevās iegūt pārliecību, kuru viņa izmantoja, lai iegūtu trīs breikbumbas, realizējot trešo iespēju. Ostapenko noslēdzošajā geimā nespēja tikt galā ar pretinieces servēm un zaudēja spēli.

Iegūtie 105 WTA ranga punkti Ostapenko provizoriski varētu ļaut rangā pakāpties divas pozīcijas uz augšu, un ieņemt 21. vietu.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!