Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko Honkongas WTA "International" turnīra pirmajā kārtā tiksies ar slovākieti Kristīnu Kučovu.

Ostapenko WTA rangā ieņem 13.vietu un šajā turnīrā izlikta ar trešo numuru, kamēr Kučova reitingā ir vien 320.pozīcijā. Tiesa, pirmdien publicētajā rangā Ostapenko būs atkāpusies uz 18.vietu un Latvijas pirmās raketes godu atdos Anastasijai Sevastovai, kamēr Kučovai, visticamāk, būs dažu pozīciju kāpums.

Abām tenisistēm šī būs pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Pašlaik 28 gadus vecā Kučova šosezon pārsvarā startē ITF līmenī, bet WTA sacensībās lielākoties apstājusies kvalifikācijā un pamatturnīros ir bez uzvarām. Šosezon viņa izcīnījusi 14 uzvaras 27 spēlēs.

Karjeras laikā slovākiete izcīnījusi desmit ITF raudzes titulus un viņas augstākais sasniegums rangā ir pirms diviem gadiem gūtā 71.pozīcija. Viņa 2007.gadā uzvarēja ASV atklātā čempionāta junioru turnīrā. Tāpat Kučova vairākas reizes ir pārstāvējusi Slovākiju Federāciju kausā.

Ostapenko Āzijas tūres ietvaros Seulas WTA "International" turnīra otrajā kārtā kapitulēja Jekaterinai Aleksandrovai no Krievijas, neaizstāvot pērn šajās sacensībās iegūto titulu. Pēc tam viņa cieta zaudējumu Uhaņas WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā un apstājās Pekinas WTA "Premier" otrajā kārtā.

Turnīrs Honkongā norisinās devīto reizi, bet abām tenisistēm tā būs debija šajās sacensībās.

Otrajā kārtā šī mača uzvarētāja tiksies ar Austrālijas tenisisti Darju Gavrilovu, kura WTA rangā ir 33.pozīcijā un turnīrā izlikta ar septīto numuru, vai Kazahstānas pārstāvi Zarinu Dijasu, kura reitingā ir 91.pozīcijā.

Sacensības notiek uz cietā seguma un tajā ar pirmo numuru izlikta ukrainiete Jeļina Svitoļina.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!