Foto: AFP/Scanpix

Latvijas jaunā tenisiste Jeļena Ostapenko pēc teicami aizvadītā Dohas WTA "Premier" turnīra pirmdien, 29. februārī, publicētajā jaunākajā pasaules ranga sarakstā pirmo reizi karjerā iekļuvusi starp 50 labākajām spēlētājām.

Ostapenko jaunākajā rangā pakāpusies par 47 vietām un ieņem 41. pozīciju. Lielo kāpumu Ostapenko nodrošināja iekļūšana prestižā Dohas turnīra finālā, par ko viņa ieguva 585 ieskaites punktus. Tāpat Ostapenko nopelnīja 259 300 ASV dolāru lielu prēmiju, kas ir gandrīz tikpat, cik līdz šim viņa bija nopelnījusi karjerā.

Ostapenko ir visjaunākā no 18 gadus vecajām tenisistēm, kas atrodas WTA pasaules ranga TOP 50. Vēl starp 50 labākajām ir Belinda Benčiča no Šveices (astotā vieta) un krieviete Darja Kasatkina (46. vieta).

No Latvijas tenisistēm starp 100 labākajām spēlētājām ir arī Anastasija Sevastova, kas ieņem 93. vietu, bet Diāna Marcinkēviča pasaules rangā atrodas 490. vietā.

WTA pasaules ranga labāko desmitniekā pēc Dohas turnīra notikušas izmaiņas. Līderu trijniekā palikušas Serēna Viljamsa, Angelika Kerbere un Agņeška Radvanska, bet uz piekto vietu pakāpusies Harvine Mugurusa, apsteidzot Simonu Halepu. Tikmēr uz sesto vietu pakāpusies Dohas turnīra uzvarētāja Karla Suaresa Navarro, bet labāko desmitniekā vēl ir Marija Šarapova, Benčiča, Petra Kvitova un Roberta Vinči.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!