Foto: Publicitātes foto

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko trešdien sasniedza Itālijā notiekošā Santamargaritas di Pulas ITF 10 000 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pusfinālu.

Ostapenko duetā ar japānieti Manu Ajukavu startēs ar otro numuru. Pirmā kārta viņām bija brīva, bet otrās kārtas jeb ceturtdaļfināla mačā Latvijas un Japānas duets ar 6-3, 6-1 uzvarēja itālieti Beatrisi Lombardo un Jeļenu Šimiču no Bosnijas un Hercegovinas.

Par pusfināla sasniegšanu Latvijas pārstāve ieguvusi četrus WTA dubultspēļu ranga punktus.

Kā ziņots, vienspēļu sacensību pirmās kārtas mačā 16 gadus vecā Ostapenko, kura WTA rangā šobrīd atrodas 778.pozīcijā, otrdien ar 6-3, 6-0 pieveica mājinieci Martinu Kolmenju, kura pasaules rangā atrodama 862.vietā.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Latvijas tenisiste tikusi pie viena WTA ranga punkta, bet otrajā kārtā viņas pretiniece būs austrāliete Aleksandra Nenkerova, kura pasaules rangā ieņem 627.vietu, bet turnīrā izlikta ar devīto numuru.

Kā ziņots, arī pagājušajā nedēļā Ostapenko piedalījās ITF 10 000 sērijas turnīrā Santamargaritā di Pulā, kur vienspēlēs zaudēja pusfinālā, bet dubultspēlēs zaudēja ceturtdaļfinālā. Tāpat līdzīgā turnīrā viņai plānots piedalīties arī nākamajā nedēļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!