Foto: Publicitātes foto

Latvijas jaunā tenisiste Jeļena Ostapenko svētdien triumfēja Stokholmā notiekošā ITF 10 000 sērijas turnīrā, tiekot pie pirmā ITF raudzes turnīra vienspēļu titula karjerā.

Šobrīd WTA ranga 888.vietas īpašniece Ostapenko finālmačā ar rezultātu 6-1, 6-3 pārliecinoši uzvarēja kvalifikācijas sacensības pārvarējušo zviedrieti Ellenu Algurinu, kura pašlaik neatrodas WTA rangā, bet savulaik atradusies pat 652.pozīcijā.

Par triumfu turnīrā Ostapenko tika pie 12 WTA vienspēļu ranga punktiem.

Jau ziņots, ka pirmās kārtas mačā Latvijas pārstāve ar 6-1, 6-1 sagrāva ukrainieti Nadju Kolbu, kura bija izlikta ar piekto numuru, bet rangā ieņem 653.vietu. Līdz ar to Ostapenko revanšējās Kolbai par zaudējumu, ko pirms nedēļas piedzīvoja citā Stokholmas ITF 10 000 turnīra pirmās kārtas mačā, kad kapitulēja ar 4-6, 0-6.

Otrajā kārtā Ostapenko ar 6-0, 6-0 sagrāva Zviedrijas pārstāvi Paulīnu Milosavļeviču, kura WTA rangā atrodas 1034.pozīcijā, ceturtdaļfinālā ar 7-6 (7:2), 6-2 pieveica mājinieci Hildu Melanderi, kura WTA rangā atrodas 542.pozīcijā, bet turnīrā bija izlikta ar augsto otro numuru, bet pusfinālā ar 6-3, 6-1 pārspēja krievieti Alīnu Siliču, kura arī sacensības uzsāka no kvalifikācijas un WTA rangam nav kvalificējusies.

Dubultspēļu turnīrā Ostapenko pārī ar zviedrieti Doniku Bašotu tika līdz pusfinālam, nopelnot sešus WTA ranga punktus.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā notikušajā turnīrā 15 gadus vecā Ostapenko un Bašota spēja uzvarēt dubultspēļu sacensībās. Šis Latvijas tenisistei bija pirmais ITF raudzes tituls karjerā, un viņa nodrošināja kvalificēšanos WTA dubultspēļu rangam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!