Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko trešdien, 19. janvārī, ar grūtībām pārvarēja "Australian Open" otro kārtu, trešo reizi karjerā Melburnā iekļūstot trešajā kārtā.

Otrās kārtas mačā Ostapenko divu stundu ilgā cīņā ar 4-6, 6-2, 6-4 pieveica amerikānieti Alisoni Riski. Par iekļūšanu trešajā kārtā Ostapenko nopelnījusi 180 000 Austrālijas dolāru un 130 ranga punktus, kas ļaus viņai WTA pasaules rangā pietuvoties TOP 20.

Tagad trešajā kārtā Ostapenko spēlēs pret turnīra ceturto numuru čehieti Barboru Krejčīkovu vai Ķīnas tenisisti Vanu Sjijui, kura Melburnā spēlē ar speciālo ielūgumu.

Ostapenko līdz šim divas reizes - 2017. un 2018. gadā - spēlējusi "Australian Open" trešajā kārtā, kas ir viņas labākais sasniegums sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā. Pērn Ostapenko Melburnā apstājās jau pirmajā kārtā.

Otrās kārtas mačā pret ASV tenisisti Ostapenko sniegums atgādināja "amerikāņu kalniņus". Latvijas tenisiste ātri izvirzījās vadībā ar breiku 3-0, bet tad pajuka viņas spēles ritms. Savukārt Riske nostabilizēja savu sniegumu, īpaši servi, uzvarēja piecus geimus pēc kārtas un mirkli vēlāk uzvarēja arī pirmo setu ar 6-4.

Ostapenko pēc krituma pirmā seta otrajā daļā atguvās, pārņēma iniciatīvu, kas ļāva otrajā setā no 2-2 panākt 6-2. Ostapenko iesākto "skrējienu" turpināja izšķirošā seta sākumā, panākot vadību ar breiku 3-0. Tajā brīdī Ostapenko bija uzvarējusi septiņus geimus pēc kārtas.

Tomēr tad atkal sekoja kritums Ostapenko sniegumā, ko izmantoja Riske. Amerikāniete atspēlēja breiku, varēja arī izvirzīties vadībā ar breiku, bet pirmā seta notikumi neatkārtojās. Septītajā geimā Ostapenko atspēlēja dubulto breikbumbu, nosargāja serves geimu, bet tad desmitajā geimā izmantoja pretinieces "dāvanu". Serves geimā Riske bija vadībā ar 30-15, bet tad Ostapenko lieliski uzņēma servi. Riske pēc tam pieļāva kļūdu, bet spēle noslēdzās ar amerikānietes dubultkļūdu.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!