Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ja arī sezonas turpinājumā izdosies demonstrēt tikpat stabilu sniegumu kā Īstbornas "WTA 500" turnīrā, atgriešanās ranga vadošajā desmitniekā nemaz nav neiespējama, pēc panākuma Lielbritānijā sestdien pauda Jeļena Ostapenko.

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Ostapenko sestdien izcīnīja uzvaru Īstbornas "WTA 500" vienspēļu turnīra finālā, kurā ar 6-3, 6-3 uzvarēja igaunieti Aneti Kontaveitu (WTA 27.).

"Spēli iesāku ļoti mierīgi. Nemaz nejutu stresu," pēc karjeras ceturtā WTA titula izcīnīšanas teica Ostapenko. "Aizvadīju labu iesildīšanos un biju gatava mačam. Gaidīju ļoti grūtu spēli, jo zināju, ka viņa [Kontaveita] ir laba spēlētāja."

Latvijas tenisiste jau pirms spēles pauda, ka centīsies piekopt agresīvu spēles stilu, ko viņa apstiprināja arī pēc panākuma.

"Šodien labi servēju, kā arī labi atgriezu bumbas pēc serves un spēju bieži mainīt sitiena virzienu. Domāju, ka šīs lietas man palīdzēja izcīnīt uzvaru," par aizvadīto maču teica tenisiste.

Ostapenko ir tikai trešā tenisiste, kura, turnīrā startējot ar īpašo ielūgumu, kronēta par čempioni.

Baltijas vadošās tenisistes nodrošinājušas kāpumu rangā. Ostapenko pirms fināla bija pakāpusies uz 36.vietu, bet ar uzvaras palīdzību viņa nākamnedēļ ieņems 34.pozīciju.

"Tas ir tikai sākums. Ja turpināšu spēlēt, kā to darīju Īstbornā, domāju, ka varu atgriezties Top 10. Šī ideja jāpatur prātā un jāturpina strādāt vēl vairāk," pārliecināta bija Ostapenko.

Rīdziniece spēlēja savā devītajā karjeras finālā un cīnījās par ceturto titulu. Pēdējo reizi viņa finālā spēlēja 2019.gada oktobrī, uzvarot Luksemburgas WTA "International" turnīrā. Viņas kontā ir arī Francijas atklātā čempionāta un Seulas WTA "International" trofejas.

Kontaveita spēlējusi astoņos finālos un tikai vienā uzvarējusi - 2017.gadā Hertogenbosā uz zāles seguma. Šosezon viņa spēlēja arī "Grampians Trophy" finālā Melburnā.

Oficiālajos turnīros Ostapenko ar Kontaveitu līdz šim savā starpā spēkojušās trīs reizes un visās cīņās uzvarējusi Kontaveita. Viņu pirmā tikšanās bija tālajā 2011.gadā Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) junioru turnīrā Lincā, kur igauniete guva virsroku ar 6-3, 6-1, bet četrus gadus vēlāk Latvijas tenisiste Lielbritānijā notikušā Ilklijas ITF 50 000 sērijas turnīra otrajā kārtā piedzīvoja neveiksmi ar 3-6, 1-6. Pirms trim gadiem "Australian Open" trešajā kārtā Latvijas sportiste cieta neveiksmi ar 3-6, 6-1, 3-6.

Ostapenko pirmajā kārtā ar rezultātu 6-1, 6-3 pārspēja nesen "French Open" finālu sasniegušo Krievijas tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu (WTA 19.), bet otrajā mačā ar 5-7, 6-4, 6-3 uzvarēja tunisieti Onsu Žabēru (24.). Ceturtdaļfinālā rīdziniece ar 1-6, 7-5, 6-2 uzvarēja Krievijas tenisisti Darju Kasatkinu (WTA 34.), bet pusfinālā ar rezultātu 6-4, 6-1 pieveica Kazahstānas pārstāvi Jeļenu Ribakinu (WTA 21.).

Kontaveita turnīru sāka ar uzvaru 6-4, 3-6, 6-3 pār krievieti Svetlanu Kuzņecovu (WTA 38.), turpinājumā ar 6-3, 6-3 tika apspēlēta planētas septītā rakete Bjanka Andresku no Kanādas, ceturtdaļfinālā ar 2-6, 7-6 (7:2), 7-5 gūta virsroku pār šveicieti Viktoriju Golubiču (WTA 72.), bet pusfinālā pirmajā setā pie rezultāta 5-4 viņas pretiniece Kamilla Džordži no Itālijas (WTA 75.) izstājās.

Zīmīgi, ka 2018.gadā, kad Ostapenko Īstbornā iekļuva ceturtdaļfinālā, vēlāk viņa demonstrēja arī labu sniegumu Vimbldonas čempionātā, kur aizcīnījās līdz pusfinālam.

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova Īstbornā nepārvarēja ceturtdaļfinālu, piekāpjoties Ribakinai.

Šīs ir vienas no piecām sacensībām uz zālāja seguma Lielbritānijā un Vācijā, kas kalpo kā iesildīšanās turnīrs jūnija un jūlija mijā gaidāmajam Vimbldonas turnīram. Sezonas trešais "Grand Slam" notiks no 28.jūnija līdz 10.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!