Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākajai tenisistei Jeļenai Ostapenko pirmdien publicētajā WTA pasaules ranga jaunākajā sarakstā piedzīvojusi nelielu kāpumu, kas ļāvis sasniegt jaunu personiskās karjeras rekordu.

Ostapenko jaunākajā rangā pakāpusies pa vienu vietu un pirmo reizi karjerā iekļuvusi starp 40 labākajām tenisistēm, ieņemot 40. vietu.

Vienas vietas kāpums WTA pasaules rangā arī Anastasijai Sevastovai, kas tagad ieņem 92. vietu, bet Diāna Marcinkeviča pakāpusies uz 486. vietu.

WTA pasaules ranga augšdaļā izmaiņas nav notikušas - līdere ir Serēna Viljamsa, kurai seko Angelika Kerbere, Agņeška Radvanska, Harvine Mugurusa, Simona Halepa un Karla Suaresa Navarro.

Tikmēr ATP pasaules rangā labākais no Latvijas tenisistiem Ernests Gulbis arī pakāpies par vienu pozīciju uz 71. vietu. Miķelis Lībietis ieņem 572. vietu, Mārtiņš Podžus - 636., Jānis Podžus - 1111., Artūrs Lazdiņš - 1470., bet Mikus Losbergs - 1772. vietu.

Tā kā pagājušajā nedēļā risinājās Deivisa kausa cīņas, tad ATP pasaules ranga augšdaļā izmaiņas nav notikušas. Līderis ir Novāks Džokovičs, bet labāko sešiniekā vēl atrodas Endijs Marejs, Rodžers Federers, Stens Vavrinka, Rafaels Nadals un Kei Nišikori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!