Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko duetā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku piektdien Gvadalaharas "WTA 1000" turnīra dubultspēļu ceturtdaļfinālā piedzīvoja neveiksmi, neiekļūstot nākamajā kārtā.

Latvijas un Ukrainas duets, kas turnīrā izsēts ar piekto numuru, ar rezultātu 6-3, 5-7, 3:10 piekāpās šobrīd pasaules vadošajam duetam ar čehietēm Barboru Krejčīkovu un Kateržinu Sinjakovu sastāvā.

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Ostapenko nopelnījusi 190 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Čehijas tenisistes pusfinālā stāsies pretī ASV dueta Koko Gofa/Džesika Pegula un Kazahstānas un Brazīlijas pāra Anna Daņilina/Beatrise Hadada-Maja dueļa uzvarētājām.

Pirmās kārtas cīņā Ostapenko un Kičenoka ar 6-4, 6-1 uzvarēja Taivānas sportisti Haočinu Čaņu un čehieti Luciju Hradecku, bet otrajā kārtā ar 3-6, 6-1, 10:5 pārspēja igaunieti Kaiju Kanepi un čehieti Lindu Fruhvirtovu.

Latvijas un Ukrainas duets šajā sezonā uzvarēja prestižajā Sinsinati "WTA 1000" turnīrā un Birmingemas "WTA 250" sacensībās. Tāpat viņas aizcīnījās līdz titulmačiem "WTA 500" turnīros Dubaijā un Īstbornā.

Septembrī Ostapenko WTA dubultspēļu rangā sasniedza rekordaugsto septīto vietu, bet Kičenoka pakāpās uz devīto pozīciju. Sezonas nogrieznī viņas ir ceturtās un nodrošināja vietu "WTA Finals" dubultspēļu sacensībās. Abas tenisistes WTA sezonas noslēguma dubultspēļu sacensībās piedalīsies pirmo reizi karjerā.

Vienspēlēs Ostapenko Gvadalaharā apstājās astotdaļfinālā un sezonas noslēgumā viņai palikusi dalība tikai dubultspēļu mačos.

Turnīrs Gvadalaharā norisinās ārā cietā seguma kortos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!