Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko, kura tenisa pasaulē aizvadītajā nedēļā sagādāja milzu sensāciju, jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā pakāpusies uz augsto 12. vietu.

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļas nogalē Ostapenko triumfēja sezonas otrajā "Grand Slam" turnīrā Francijas atklātajā tenisa čempionātā, pārsteidzot ļoti daudzus. Viņa nopelnīja 2000 WTA ranga punktus, kas ļāva no 47. pozīcijas pakāpties uz 12. Tas viņai ir jauns karjeras rekords, iepriekšējais bija 33. pozīcija.

12. pozīcija ir arī jauns Latvijas rekords WTA rangā, jo Larisa Neilande vienspēļu rangā sasniedza 13. vietu, un šo pozīciju viņa sasniedza 1998. gada maijā.

Šobrīd divas Latvijas tenisistes atrodas labāko divdesmitniekā, jo 19. pozīciju saglabāja Anastasija Sevastova, kura "French Open" aizspēlējās līdz trešajai kārtai. Divas Latvijas pārstāves TOP 20 ir pirmo reizi.

Latvijas vadošās tenisistes tagad uzsāks sezonas daļu uz zālāja laukumiem. Ostapenko šonedēļ atpūtīsies, savukārt Sevastova startēs Notingemas WTA "International" sērijas turnīrā.

No citām Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkeviča ieņem 317. vietu, Laura Gulbe ierindojas 1131. vietā, bet Daniela Vismane atrodas 1225. pozīcijā.

Savukārt Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā par Latvijas pirmo raketi oficiāli kļuvis Miķelis Lībietis, kurš ierindojas 462. vietā, bet Ernests Gulbis piedzīvoja 264 vietu kritumu un šobrīd atrodas 494. pozīcijā. Tālākajās pozīcijās no Latvijas tenisistiem ir Mārtiņš Podžus (769.), Krišjānis Stabiņš (916.), Rūdolfs Mednis (1560.), Rihards Emuliņš (1643.), Jānis Podžus (1844.), Artūrs Lazdiņš (2072.)

Gulbim šī ir zemākā pozīcija kopš 2005. gada 24. oktobra, kad viņš bija 670. vietā. Savainojuma dēļ Gulbis atsaucis dalību no "Challenger" sērijas turnīra.

WTA ranga līderpozīcijā joprojām atrodas Angelika Kerbere, bet pēc fināla sasniegšanas Francijā uz otro vietu pakāpusies Simona Halepa. Karolīna Plīškova saglabāja trešo vietu, bet mazuļa gaidībās esošā Serēna Viljamsa noslīdējusi uz ceturto pozīciju. Labāko pieciniekā ielauzusies Jeļina Svitoļina.

Savukārt ATP rangā Endijs Marejs saglabāja līderpozīciju, bet "French Open" čempions Rafaels Nadals pakāpies uz otro vietu. Stens Vavrinka ierindojas trešajā vietā, bet Novāks Džokovičs zaudējis divas vietas un noslīdējis uz ceturto pozīciju. TOP 5 noslēdz Rodžers Federers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!