Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko Maiami "WTA 1000" sērijas turnīru sāks no otrās kārtas, kurā viņai pretī stāsies kāda no ASV tenisistēm Šelbija Rodžersa vai Amanda Aņisimova.

Ostapenko WTA rangā ieņem 12.vietu un šajā turnīrā izsēta ar desmito numuru.

Viņas pretiniece noskaidrosies Rodžersas (48.) un Aņisimovas (WTA 41.) mačā. Ar abām amerikānietēm Ostapenko spēkojusies pēdējā mēneša laikā - Aņisimovu viņa uzvarēja trīs setos Dohas "WTA 1000" sērijas turnīra otrajā kārtā, bet Rodžersai savā līdz šim pēdējā spēlē zaudēja divos setos Indianvelsas "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā.

Pēc zaudējuma Austrālijas atklātā čempionāta trešajā kārtā Ostapenko bija ļoti veiksmīgs sezonas nogrieznis februāra mēnesī. Vispirms viņa aizcīnījās līdz Sanktpēterburgas "WTA 500" turnīra pusfinālam, pēc tam triumfēja "WTA 500" sacensībās Dubaijā un sasniedza pusfinālu Dohā. Turnīru sērija ASV gan tika sākta neveiksmīgi ar zaudējumu Rodžersai.

Ostapenko šosezon uzvarējusi 14 no 19 spēlēm. Rodžersa ir vienīgā no Ostapenko uzvarējušajām tenisistēm, kas neatrodas ranga pirmajā desmitniekā.

Latvijas tenisiste turnīrā Maiami spēlēs sesto reizi, lūkojot atkārtot 2018.gada panākumu, kad viņa sasniedza finālu. Toreiz gan tika piedzīvots zaudējums amerikānietei Sloenai Stīvensai. Pērn Ostapenko turnīrs noslēdzās ar zaudējumu trešajā kārtā austrālietei Ešlijai Bārtijai.

Turnīrs Maiami norisināsies ārā uz cietā seguma kortiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!