Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien Maiami 1000 punktu WTA turnīra otrās kārtas mačā ar rezultātu 6-2, 5-7, 6-3 pārspēja Beļģijas spēlētāju Kirstenu Flipkensu.

Gandrīz divu stundu mačā pasaules ranga 54. vietā esošā Ostapenko piektajā savstarpējā spēlē pieveica 35 gadus veco Flipkensu, kura ir 94. pozīcijā, gūstot otro uzvaru pār viņu.

Ostapenko spēli iesāka ļoti pārliecinoši, divreiz laužot pretinieces servi un izvirzoties vadībā ar 4-0. Šo pārsvaru viņa nosargāja līdz seta beigām. Otrajā setā atspēlēja breika deficītu (1-3), un sīvi spēkojās ar pieredzējušo beļģieti, tomēr pēdējā geimā tomēr nenosargāja savu servi. Tāpēc gluži kā pirmajā mačā bija jāspēlē trešais sets.

Tajā izšķirošais izrādījās trešais geims, kurā Ostapenko vajadzēja ilgu laiku, lai lauztu pretinieces servi. Septiņas reizes rezultāts geimā bija 40:40, bet ar trešo breika iespēju viņa lauza Flipkensas servi. Vēlāk Ostapenko bija vadībā jau ar 5-2, tad vienu serves geimu viņa zaudēja, bet pie pretinieces serves ieguva trīs mačbumbas un realizēja pirmo.

Trešajā kārtā Ostapenko tiksies ar pasaules ranga līderes Ešlijas Bārtijas no Austrālijas vai slovākietes Kristīnas Kučovas (WTA 149.) pāra uzvarētāju.

Naktī pēc Latvijas laika otrās kārtas spēli aizvadīs Anastasija Sevastova, kura spēkosies pret talantīgo amerikānieti Koko Gofu, kura pasaules rangā ir 36. vietā.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!