Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko aizvadīto sezonu noslēdza ar kreisās rokas savainojumu, bet kopš 10. decembra viņa saudzējošā gatavojas jau nākamās sezonas sākumam. Ostapenko preses konferencē pirms jaunās sezonas uzsvēra, ka viņai tomēr vajag būt ļoti uzmanīgai, jo viena nepareiza kustība var atjaunot traumu.

"Man bija kreisās rokas savainojums, tāpēc divarpus mēnešus nevarēju spēlēt. Tagad roka ir sadzijusi, bet man joprojām jābūt uzmanīgai, jo ar nepareizu kustību var atsākties problēmas. Sezonas pēdējo pusotru mēnesi nevarēju īsti paspēlēt, vajadzēja dzert pretsāpju zāles, bet pēc turnīriem nevarēju pakustināt roku," stāstīja Ostapenko.

Viņa nenoliedza, ka aizvadītās sezonas beigās nevajadzēja piedalīties turnīros Ķīnā, tomēr tajā brīdī nevarēja zināt, ka savainojums tik ļoti traucēs spēlēt. Jau nākamnedēļ viņa dosies uz sezonas pirmo turnīru – Šeņdžeņas WTA "International", kas risināsies no 30. decembra līdz 5. janvārim. Pēc tam paredzēts startēt Sidnejas "Premier" sērijas turnīrā, kam sekos sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs – "Australian Open".

"Nākamajā sezonā mērķis ir atgriezties pasaules ranga pirmajā desmitniekā, nostartēt pēc iespējas labāk "Grand Slam" turnīros un kvalificēties WTA sezonas noslēguma turnīram. Tāpat ar izlasi vēlos pacelties augstākajā Federāciju kausa grupā. Ja mēs turpināsim spēlēt kopā Anastasiju Sevastovu, mums ir cerības šajā turnīrā arī uzvarēt," sacīja Ostapenko.

Jau vēstīts, ka Ostapenko nākamajā sezonā turpinās sadarboties ar Nīderlandes tenisa treneri Glenu Šāpu. Latvijas tenisiste ir priecīga par abu pušu sadarbību, jo treniņi pie viņa ir interesanti.

Pats Šāps sacīja, ka Ostapenko ir ļoti laba spēlētāja, kura var izdarīt ļoti daudz. "Mēs kopā neesam pārāk ilgi, jo strādājam no jūlija. Mēs zinām, ka viņa uzvarēja "French Open", bet 2018. gads viņai bija gads, kurā viņa daudz iemācījās. Viņas pasaulē viss ir mainījies, un vajag laiku, lai to visu aptvertu. Man ir svarīgi, lai viņa būtu vesela, laimīga un izbauda tenisu," sacīja Šāps. "Viņai ir tikai 21 gads, viņu sagaida spoža nākotne."

Ostapenko māte un trenere Jeļena Jakovļeva sacīja, ka Šāps izvēlēts tāpēc, ka viņam ir liela pieredze tenisā. Viņš iepriekš strādājis ar 11 citām tenisistēm, kuru starpā ir Nadja Petrova,Dinara Safina, Jeļena Dokiča, Tajana Golovina un Anete Kontaveita. Viņš ar visām savām tenisistēm, izņemot Kontaveitu, sasniedzis WTA ranga TOP 10.

"Koncentrējamies uz vairākām konkrētām lietām, bet tās neatklāšu. Viņai ir daudz labu lietu un ir daudz lietu, ko var uzlabot. Viņa to zina, esam par to runājuši un pie tā arī strādājam katru dienu," turpināja Šāps, kurš nevēlējās prognozēt, kad viņa varētu atgriezties labākajā formā.

Savukārt Jakovļeva pieļāva, ka Ostapenko savu labāko formu nākamajā sezonā sasniegs uz "French Open" un Vimbldonas turnīriem.

Viens no nākamās sezonas spožākajiem brīžiem Ostapenko būs WTA "International" sērijas turnīrs Jūrmalā. "Es no 12 gadu vecuma neesmu spēlējusi Latvijā," teica Ostapenko. "Toreiz es uzvarēju Latvijas čempionātu pieaugušo konkurencē un pēc tam šeit vairs nebija pietiekami lieli turnīri. Šobrīd ir ļoti labas sajūtas, ka nākamgad Latvijā būs gan Federāciju kauss, gan turnīrs Jūrmalā."

Divus mēnešus nevarēju spēlēt, bet arī tagad jābūt ļoti uzmanīgai, jo nepareiza kustība var saasināt savainojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!