Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien, 16. jūnijā, izstājās no Birmingemas WTA turnīra, otrās kārtas mačā nenosargājot pārsvaru un ar 6-3, 5-7, 5-7 piekāpjoties ukrainietei Dajanai Jastremskai.

Ostapenko turnīrā bija izlikta ar pirmo numuru, tomēr pēc zaudējuma nespēja iekļūt ceturtdaļfinālā.

Ostapenko jau spēles otrajā geimā lauza pretinieces servi, bet uzreiz zaudēja savējās serves geimu. Nākamajā geimā Ostapenko atkal izvirzījās vadībā ar breiku un šoreiz pārsvaru vairs neatdeva, uzvarot pirmo setu ar 6-3.

Otrajā setā līdz pat devītajām geimam tenisistēm nebija breikpunktu, bet tad Ostapenko ieguva iespēju lauzt pretinieces servi. Uzvarot šo iespēju Ostapenko būtu spērusi platu soli pretī uzvarai mačā, bet Latvijas tenisiste pieļāva kļūdu, mirkli vēlāk uzvaru geimā svinot Ukrainas tenisistei. Seta 12. geimā Jastremska tika pie savas breika iespējas un to izmantoja, līdz ar to uzvarot arī setu.

Pēc līdzīga scenārija seta galotnē risinājās izšķirošais sets. Ostapenko pirmajā geimā lauza pretinieces servi, nosargājot breika vadību līdz sestajam geimam, kad ukrainiete izlīdzināja rezultātu 3-3. Nākamajā geimā, kas ilga apmēram 10 minūtes, Ostapenko izdevās vēlreiz lauzt pretinieces servi, bet jau nākamajā geimā tik grūti iegūto pārsvaru Latvijas tenisiste viegli izlaida no rokām. Līdzīgi kā otrajā setā, izšķirošs bija 12. geims. Ukrainiete tika pie dubultās mačbumbas, pirmo Ostapenko atspēlēja, bet tad Jastremska ar izcili uzņemtu servi triumfēja mačā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!