Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko piektdien Austrālijas atklātā čempionāta ("Australian Open") trešās kārtas cīņā ar rezultātu ar rezultātu 6-2, 4-6, 4-6 piekāpās Barborai Krejčīkovai no Čehijas.

Spēles iesākumā Ostapenko desmit minūšu ilgā geimā nosargāja savu servi, atspēlējot trīs Krejčīkovas breika iespējas. Setu Latvijas tenisiste turpināja pārliecinoši, izvirzoties vadībā ar breika pārsvaru un panākot rezultātu 4-1. Noslēgumā viņa vēlreiz lauza pretinieces servi un setu uzvarēja ar 6-2.

Otrais seta pirmā puse turpinājās ar Ostapenko pārliecinošu sniegumu, un viņa ar augstu precizitāti izpildīja uzbrukumus. Pie rezultāta 3-1 Ostapenko sniegums šķietami kļuva nervozāks, ko Krejčīkova nekavējoties izmantoja. Viņa atspēlēja breika deficītu, vēlāk Ostapenko serves geimā pieļāva kļūdas, un čehiete uzreiz vēlreiz lauza viņas servi un uzvarēja otro setu.

Trešā seta iesākumā Ostapenko atkal nenospēlēja veiksmīgi savā serves geimā, taču trīs nākamajos Krejčīkovas serves geimos latvietei bija breika iespējas, kas palika neizmantotas. Nervozā mača izskaņā čehiete guva uzvaru un sasniedza astotdaļfinālu.

Ostapenko WTA rangā ieņem 27.vietu un sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā izsēta ar 26.numuru, kamēr viņas šī mača pretiniece WTA rangā atrodas ceturtajā pozīcijā, un ar šo numuru izlikta arī "Australian Open".

Abas uzvaras pār Krejčīkovu Ostapenko guva 2015. gadā, bet nākamajās divās tikšanās reizēs uzvarējusi čehiete.

Provizoriski trešās kārtas sasniegšana Ostapenko WTA rangā ļaus pakāpties uz 23. pozīciju.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!