Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Jeļena Ostapenko (WTA 44.) trešdien Ostravas "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā sagrāva Horvātijas sportisti Petru Martiču (WTA 18.), kura sacensībās bija izlikta ar piekto numuru.

Ostapenko pretinieci pieveica 58 minūtēs, svinot uzvaru ar rezultātu 6-3, 6-1.

Spēles pirmos divus geimus uzvarēja horvātiete, bet tiem sekoja Ostapenko meistarklase. Latvijas tenisiste gan pietiekami veiksmīgi servēja, gan apbrīnojami precīzi izpildīja dažāda tipa sitienus. Ostapenko uzvarēja piecus geimus pēc kārtas, bet setā bija pārāka ar rezultātu 6-3.

Otrajā setā Martiča sāka pieļaut vairāk dubultkļūdu, kā arī nespēja tikt galā ar Latvijas pārstāves agresīvo spēles manieri. Rezultātam esot 4-0 par labu Ostapenko, pretiniece vienu geimu uzvarēja, bet nekas vairāk viņai nebija pa spēkam.


Ostapenko spēles gaitā izpildīja 30 netveramus sitienus, bet Martičai padevās vien deviņi šādi raidījumi.

Tādējādi Latvijas pirmā rakete pirmo reizi karjerā pieveikusi Petru Martiču, kurai iepriekš Ostapenko bija piekāpusies abās aizvadītajās spēlēs.

Nākamajā, astotdaļfināla kārtā Latvijas pārstāve spēkosies ar Tunisijas tenisisti Onsu Žabūru (WTA 32.). Sportistes iepriekš tikušās tikai vienreiz, 2015. gadā uzvaru uz māla seguma svinot Ostapenko.


(Infografika: "SofaScore")

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu mača notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!