Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas pirmā rakete Jeļena Ostapenko pēc ASV atklātā čempionāta apsvēra iespēju priekšlaicīgi noslēgt šo sezonu, pēc neveiksmes Tallinas "WTA 250" sērijas turnīra pirmajā kārtā sarunā ar Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) pārstāvi atklāja pati tenisiste.

Jau ziņots, ka Ostapenko (WTA 17.), kura turnīra bija izsēta ar piekto numuru, ar 6-4, 4-6, 0-6 piekāpās 37 gadus vecajai mājiniecei Kaijai Kanepi (WTA 32.).

"Jūtos ļoti nogurusi," pēc spēles atzinās tenisiste. "Esmu tikai cilvēks un vakar biju ceļā gandrīz 24 stundas pēc spēlēšanas finālā pavisam citā kontinentā, kas bija smagi. Atklāti sakot, negaidīju daudz no šī mača, jo esmu tikai cilvēks. Biju tiešām nogurusi."

Ostapenko pirmajā setā nonāca iedzinējos ar 2-4, taču turpinājumā viņai izdevās atspēlēties un gūt panākumu ar 6-4.

"Pirmajā setā varbūt dabūju adrenalīnu un uzvarēju, bet otrajā setā jutu, kā manas spējas iet uz leju, Jutos sliktāk un sliktāk fiziski. Protams, tas bija rezultāts ceļošanai, nogurumam un laika joslu maiņai," norādīja Latvijas sportiste.

Kanepi dominēja trešajā setā, neļaujot Ostapenko gūt panākumu nevienā geimā. Latvijas tenisiste nevarēja pateikt, vai būtu bijis vieglāk, ja būtu cita pretiniece, taču viņa neslēpa, ka noderētu ilgāks laiks pierast pie laukumiem.

"Man šķiet, ka es nespēlēju pat uz 50 procentiem no tā, kā es varētu. Domāju, man būtu vajadzējis nedaudz vairāk laika pierast pie kortiem," viņa stāstīja. "Korts, uz kura spēlējām, bija pilnībā citādāks nekā tas, uz kura man bija treniņš. Ja man būtu bijusi iespēja šeit būt jau pāris dienas iepriekš, tad es būtu labāk sagatavojusies un uzvarējusi šo spēli."

Pirms Tallinas un Seulas turnīriem Ostapenko sacentās arī "US Open", kurā viņa piedzīvoja neveiksmi jau pirmajā cīņā. Pati tenisiste atzina, ka jau tad jutās nogurusi un šaubījās par to, vai ir vērts turpināt sezonu.

"Pēc "US Open" biju nogurusi gan fiziski, gan mentāli. Jau pēc tā turnīra domāju par sezonas pabeigšanu, jo nebiju pārliecināta par to, vai vēlos turpināt. Biju smagi gatavojusies, taču zaudēju jau pirmajā kārtā, kurā man bija daudz iespēju uzvarēt," atklāja Ostapenko. "Domāju paņemt pārtraukumu uz atlikušo sezonas daļu un atgriezties nākamajā, taču beigās izlēmu, ka spēlēšu vēl pāris turnīros. Svarīgākais ir turpināt cīnīties pat tad, kad nekas nesanāk."

Tallinā dubultspēļu turnīrā Ostapenko šoreiz nepiedalās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!