Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien Vimbldonas čempionāta pusfinālā ar rezultātu 3-6, 3-6 piekāpās vācietei Angelikai Kerberei.

Spēles iesākumā abas tenisistes veiksmīgi spēlēja pie savas serves, bet pēc tam Kerbere divas reizes lauza Ostapenko servi un uzvarēja pirmo setu. Kerbere arī otrajā setā lieliski spēlēja no aizsardzības un panāca Latvijas tenisistes kļūdas, izvirzoties vadībā ar 3-0. Vēlāk vāciete pie rezultāta 5-1 servēja par uzvaru mačā, tomēr Ostapenko spēja atspēlēties un pagarināt maču. Devītajā geimā Latvijas tenisistei bija vēl viena breika iespēja, tomēr šoreiz Kerbere nospēlēja aukstasinīgāk un uzvarēja spēli.

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle. Ostapenko pasaules rangā ierindojas 12. vietā un ar šo numuru tika izsēta turnīrā, bet Kerbere rangā ierindojas 10. pozīcijā, bet Vimbldonā viņa tika izlikta ar 11. numuru.

Ostapenko par pusfināla sasniegšanu ieguva 780 WTA ranga punktus un nopelnīja 562 tūkstošu mārciņu lielu naudas balvu.

Kerbere otro reizi karjerā spēlēs Vimbldonas čempionāta finālā, un viņas pretiniece būs Serēnas Viljamsas un Jūlijas Gērgesas pāra uzvarētāja.

Ostapenko pirmajā kārtā ar 6-3, 7-6 (7:5) uzvarēja Lielbritānijas sportisti Ketiju Dannu, bet pēc tam otrajā kārtā viņa 6-1, 6-3 pārspēja Kirstenu Flipkensu no Beļģijas. Trešajā kārtā Latvijas sportiste ar rezultātu 6-0, 6-4 pārspēja Vitāliju Djatčenko no Krievijas, astotdaļfinālā ar rezultātu 7-6 (7:4), 6-0 pārspēja Baltkrievijas sportisti Aļaksandru Sasnoviču, bet ceturtdaļfinālā ar 7-5, 6-4 pārspēja Slovākijas sportisti Dominiku Cibulkovu.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kur var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!