Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko otrdien izstājās no prestižā Vimbldonas čepionāta, ceturtdaļfinālā ar 3-6, 5-7 piekāpjoties titulētajai amerikānietei Venusai Viljamsai.

Līdz ar to pārtrūkusi arī iespaidīgā Ostapenko uzvaru sērija "Grand Slam" turnīros, jo pirms tam triumfēja Francijas atklātajā čempionātā. Pirms otrdienas spēles "Grand Slam" turnīros Ostapenko bija uzvarējusi 11 mačus pēc kārtas, bet tagad visas sezonas laikā lielajos turnīros viņa 15 mačos piedzīvojusi tikai divus zaudējumus.

Ostapenko visas spēles gaitu grūtības sagādāja Venusas Viljamsas spēcīgās serves, bet pati ļoti vāji izpildīja otrās serves. Pirmā seta otrajā geimā Venusa Viljamsa lauza Ostapenko servi un nosargāja savu pārsvaru, gūstot panākumu ar 6-3. Otrajā setā Ostapenko spēja atspēlēties no 1-3 un panāca 4-3. Tomēr 11. geimā Ostapenko otro reizi setā zaudēja savu servi, bet nākamajā geimā pieredzējusī Venusa Viljamsa uzvarēja geimu, līdz ar to arī setu un maču.

Ostapenko par iekļūšanu Vimbldonas ceturtdaļfinālā ieguva 430 ieskaites punktus, kas gan neļaus veikt nozīmīgu kāpumu pasaules rangā. Latvijas labākā tenisiste nākamnedēļ pasaules rangā veiks kāpumu par vienu pozīciju un ieņems 12. vietu.

Tikmēr Venusa Viljamsa pēc šīs uzvaras kļuvusi par vecāko Vimbldonas čempionāta pusfināla dalībnieci pēdējo 23 gadu laikā, kā arī saglabās vietu pasaules ranga labāko desmitniekā. Pieckārtējā Vimbldonas čempione tagad pusfinālā tiksies ar mājinieci Džoanu Kontu vai rumānieti Simonu Halepu.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!