Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko nav tikusi starp ASV atklātā tenisa čempionāta izliktajām tenisistēm.

Trešdien sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīra organizatori paziņoja izliktās tenisistes, to sarakstu veidojot pēc WTA pasaules ranga. Ar pirmo numuru ir izlikta ranga līdere Serēna Viljamsa, bet pēdējais 32.numurs ticis rangā vienu pozīciju zemāk esošajai Tīmea Babošai no Ungārijas. Savukārt Ostapenko rangā ieņem 39.vietu.

No WTA ranga TOP30 tenisistēm Ņujorkā nespēlēs tikai baltkrieviete Viktorija Azarenka, kura ir mātes cerībās, tāpēc šī brīža planētas septītā rakete šo sezonu jau ir noslēgusi.

Ostapenko bija ļoti tuvu tam, lai "Grand Slam" turnīrā pirmo reizi starp izliktajām tenisistēm tiktu Vimbldonas čempionātā, taču jūnijā viņa palika otrā aiz svītras.

Izliktās spēlētājas pirmajās divās kārtās nevar tikties ar rangā augstāk esošām spēlētājām.

Startam ASV atklātajā čempionātā gatavojas arī Anastasija Sevastova, kura WTA rangā ir 52.pozīcijā.

Vīriešu turnīrā ar pirmo numuru izlikts ATP ranga līderis Novāks Džokovičs no Serbijas, bet otrais numurs ticis divkārtējam olimpiskajam čempionam Endijam Marejam no Lielbritānijas.

Plauktas locītavas traumas dēļ ASV čempionātā nepiedalīsies Ernests Gulbis, kurš ierindā varētu atgriezties vien oktobra sākumā.

Pērn Ostapenko ASV atklātajā čempionātā pārvarēja trīs kvalifikācijas kārtas, bet pamatturnīrā aizkļuva līdz otrajai kārtai, kur zaudēja itālietei Sārai Erani. Savukārt Sevastova zaudēja kvalifikācijas pirmajā kārtā. Tiesa, Sevastova 2009. un 2010.gadā šajā turnīrā bija tikusi līdz pamatsacensību otrajai kārtai.

Abas Latvijas tenisistes, gatavojoties gaidāmajam "Grand Slam" turnīram, šajā nedēļā piedalījās Ņūheivenas WTA "Premier" turnīrā, kur otrdien abas cieta zaudējumus otrās kārtas cīņās.

ASV atklātā tenisa čempionāta pamatturnīrs sāksies pirmdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!