Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vadošā dāmu tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien sasniedza prestižā Francijas atklātā čempionāta jeb "French Open" otro kārtu.

Pasaules 17. rakete Ostapenko, būdama izlikta ar šādu numuru arī turnīrā, pirmās kārtas mačā ar 6-3, 7-5 uzvarēja čehieti Terezu Martincovu (WTA 93.)

Otrajā kārtā Ostapenko tiksies ar amerikānieti Peitoni Stērnsu, kura WTA rangā ir 69. vietā.

Pirmdienas maču abas tenisistes sāka līdzvērtīgi, pēc pirmajiem sešiem geimiem rezultāts bija 3-3, turklāt katrai kabatā bija pa breikam. Tomēr pirmā seta otrajā pusē Ostapenko pārņēma iniciatīvu un uzvarēja trīs geimus pēc kārtas, uzvarot setā ar 6-3.

Otrajā setā Ostapenko sākotnēji bija pazaudējusi pavedienu - viņa divas reizes pēc kārtas zaudēja geimu pie savas serves un nonāca iedzinējos ar 0-4 un pēc tam ar 1-5. Martincova kortā izskatījās pārliecinošāka un ātrāka, dažbrīd arī veiksme bija viņas pusē, kamēr Latvijas tenisiste bija emocionāla un dažbrīd kortā skaļi lamājās krievu valodā. Tomēr Ostapenko ar savu nepiekāpīgo raksturu spēja lauzt spēli. Viņa nepadevās un ļoti smagā septītajā geimā neļāva izservēt setu, panākdama 2-5, bet aiznākamajā geimā viņa atspēlēja arī setbumbu.

Ostapenko pārņēma spēles grožus, un pēc 5-5 panākšanas viņai piederēja liels psiholoģiskais pārsvars. Latvijas tenisiste, vēlreiz nobreikojot čehieti, panāca 6-5 un uzvaru nodrošināja ar pretinieces sagraušanu savā serves geimā.

Portāls "Delfi" piedāvāja Ostapenko un Martincovas mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!