Foto: Imago/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko otrdien, 16. augustā, nozīmīgā Sinsinati 100o punktu turnīra pirmajā kārtā nosargāja pārsvaru un ar 6-4, 6-4 pieveica brazīlieti Beatrīsi Hadadu-Maju.

Tagad turnīra otrajā kārtā Ostapenko tiksies ar mājinieci Medisonu Kīzu. Ostapenko turnīrā izlikta ar 16. numuru, bet WTA ranga jaunākajā sarakstā ieņem 15. vietu. Savukārt Kīza WTA rangā ieņem 24. vietu.

Abas tenisistes savā starpā tikušās trīs reizes, divos mačos uzvaru svinot amerikānietei (2016. gadā Birmingemā un 2019. gadā Čārlstonā). Ostapenko vienīgo uzvaru pār amerikānieti guva šogad Īstbornā, Kīzai spēli neturpinot pēc zaudētā pirmā seta.

Ostapenko un Hadadas-Majas pirmajā setā izšķirošs bija desmitais geims, kad Latvijas tenisiste ar trešo piegājienu šajā geimā lauza pretinieces servi un uzvarēja pirmo setu ar 6-4. Otrajā setā Ostapenko jau pirmajā geimā zaudēja servi, nonāca iedzinējos ar 0-2, bet tad uzvarēja trīs geimus pēc kārtas un vēlāk panāca arī 5-3. Devītajā geimā Ostapenko zaudēja savu servi, bet nākamajā geimā vēlreiz lauza pretinieces servi, svinot uzvaru visā mačā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!