Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko trešdien Ostravas tenisa turnīra pirmās kārtas spēlē ar 6-4, 6-0 pārspēja Annu Bļinkovu no Krievijas.

Ostapenko uzvaru guva stundas un astoņu minūšu laikā, otro reizi divās spēlēs pieveicot Bļinkovu, kura pamatturnīrā tika kā kvalifikācijas laimīgā zaudētāja. WTA rangā Ostapenko ieņem 29. vietu, bet Bļinkova – 126. pozīciju.

Turnīra otrajā kārtā Ostapenko sagaida spēkošanās ar Mariju Sakari no Grieķijas, kura turnīrā izlikta ar ceturto numuru un rangā ieņem 12. vietu. Viņa pirmo kārtu izlaida.

Bļinkova spēles iesākumā spēlēja ļoti aktīvi, un divos geimos pēc kārtas atstāja Ostapenko "sausā", izvirzoties vadībā ar breika pārsvaru. Ostapenko gan uzreiz divreiz lauza pretinieces servi un ieguva vadību ar 5-2, taču krieviete breiku atspēlēja. Seta noslēgumā Ostapenko vēlreiz uzvarēja pretinieces serves geimu, panākot 6-4.

Otrajā setā Ostapenko spēlēja teicami, neļaujot Bļinkovai vairs atgūt spēles ritumu. Latviete nezaudēja nevienu geimu un pārliecinoši iesoļoja otrajā kārtā.

Aizvadītajā nedēļā Ostapenko iekļuva Luksemburgas turnīra finālā, taču tajā piedzīvoja zaudējumu trīs setu cīņā dānietei Klārai Tausonei.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!