Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku trešdien sasniedza Adelaidas WTA 500 punktu turnīra dubultspēļu pusfinālu, to paveicot otro nedēļu pēc kārtas.

Ar trešo numuru turnīrā izliktais Latvijas un Ukrainas duets otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā droši ar 6-3, 6-4 uzvarēja polieti Alicju Rosoļsku un jaunzēlandieti Eirinu Rūtlifu.

Vēl otrajā setā Ostapenko un Kičenoka atradās iedzinējos ar 1-3, taču spēja lauzt spēles ritējumu un gūt panākumu divu setu cīņā.

Par pusfināla sasniegšanu Ostapenko ieguvusi 185 dubultspēļu ranga punktus un 13 900 ASV dolāru prēmiju.

Pirms tam pirmās kārtas cīņā Latvijas un Ukrainas duets ar 6-0, 6-1 sagrāva Oksanu Kalašņikovu no Gruzijas un ukrainieti Martu Kostjuku. Arī aizvdadītajā nedēļā Ostapenko/Kičenoka turpat Adelaidā sasniedza dubultspēļu pusfinālu, taču tajā piedzīvoja zaudējumu.

Pagājušajā sezonā Latvijas un Ukrainas duets izcīnīja divus titulus, uzvarot prestižajā Sinsinati "WTA 1000" turnīrā un Birmingemas "WTA 250" sacensībās. Tāpat viņas aizcīnījās līdz titulmačiem "WTA 500" turnīros Dubaijā un Īstbornā, bet Vimbldonas čempionātā un Francijas atklātajā čempionātā sasniedza pusfinālu.

Pirms tam Adelaidas turnīra vienspēlēs Ostapenko pirmajā kārtā otrdien ar 3-6, 4-6 piekāpās Annai Kaļinskajai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!