Foto: AFP/Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa ranga līdere Jeļena Ostapenko palikusi otrā aiz svītras un nav iekļauta starp Vimbldonas čempionātā izliktajām tenisistēm, liecina turnīra rīkotāju trešdien publicētais izlikto spēlētāju saraksts.

Ostapenko šonedēļ WTA rangā atrodas 36.pozīcijā, kas ir atkārtots viņas karjeras rekords, savukārt "Grand Slam" turnīros izlikto spēlētāju vidū iekļūst 32 labākās tenisistes. No rangā augstāk esošajām sportistēm Vimbldonā nepiedalīsies itāliete Flavija Peneta, kura noslēgusi karjeru, tāpēc kā pēdējā starp izliktajām tenisistēm iekļuva francūziete Kristīna Mladenoviča, kura WTA pasaules rangā atrodas 33.pozīcijā.

Zīmīgi, ka vienu vietu augstāk par Ostapenko šobrīd atrodas divu gadu diskvalifikāciju par dopinga lietošanu saņēmusī Krievijas tenisa zvaigzne Marija Šarapova, tāpēc vāciete Andrea Petkoviča un Ostapenko bija pirmās divas aiz svītras palikušās sportistes.

Izliktās spēlētājas pirmajās divās kārtās nevar tikties ar rangā augstāk esošām spēlētājām.

Sieviešu vienspēļu turnīrā ar pirmo numuru izlikta ranga līdere Serēna Viljamsa no ASV, kamēr otrais numurs - ranga otrajai raketei Garvinjei Mugurusai no Spānijas.

Kaut Vimbldonā, izsējot spēlētājus, tiek ņemti vērā viņu iepriekšējie sasniegumi zāles seguma kortos, šoreiz dāmu ieskaitē tenisistes sanumurētas vienkārši pēc pasaules ranga.

Ostapenko šī būs otrā dalība Vimbldonas čempionātā pieaugušo konkurencē. Pērn debijas reizē, startējot ar īpašo ielūgumu, viņa tika līdz otrajai kārtai, pirmajā pārspējot tobrīd rangā devītajā vietā esošo Karlu Svaresu Navarro no Spānijas, bet otrajā kārtā zaudējot jau pieminētajai Mladenovičai. Savukārt 2014.gadā Ostapenko Vimbldonā triumfēja turnīrā juniorēm.

Savukārt nesenajā Francijas atklātajā čempionātā, kad Ostapenko zaudēja pirmajā kārtā, viņa bija izlikta ar 32.numuru, pirmoreiz "Grand Slam" sacensībās iekļūstot starp izliktajām spēlētājām.

Vīriešu vienspēlēs ar pirmo numuru ir izlikts ATP pasaules ranga līderis Novāks Džokovičs no Serbijas, bet otrais numurs ticis britam Endijam Marejam, kuri līdz ar to nevarēs savā starpā tikties līdz finālam. Savukārt jau iepriekš bija zināms, ka šajā turnīrā nepiedalīsies spāņu zvaigzne Rafaels Nadals.

Vimbldonas tenisa turnīra vienspēļu sacensību izlozes notiks piektdien.

Otrdien Ostapenko cieta zaudējumu Īstbornas WTA "Premier" sērijas turnīra otrajā kārtā, divos setos ar 3-6, 3-6 zaudējot ranga 21.raketei Dominikai Cibulkovai no Slovākijas. Ostapenko mačā pieļāva 13 dubultkļūdas. Savukārt iepriekšējā nedēļā Ostapenko aizkļuva līdz Birmingemas WTA "Premier" turnīra ceturtdaļfinālam, tur zaudējot nākamajai šī turnīra uzvarētājai Medisonai Kīzai no ASV, kura pēc triumfa pirmo reizi rangā iekļuva labāko desmitniekā.

Jau tagad zināms, ka nākamajā nedēļā Ostapenko pasaules rangā būs priekšā Šarapovai.

Ostapenko, kurai nupat apritēja 19 gadi, šosezon labāko turnīru aizvadījusi februārī, kad tika līdz Dohas WTA "Premier" turnīra finālam, kurā cieta neveiksmi. Viņa iekļuva arī Katovices WTA "International" turnīra pusfinālā. Šosezon WTA pamatturnīros Ostapenko ir izcīnījusi 15 uzvaras 29 mačos.

Ostapenko oficiāli nodrošinājusi sev iespēju startēt savās pirmajās olimpiskajās spēlēs, jo viņa olimpisko spēļu dalībnieču paziņošanas brīdī WTA rangā ieņēma 39.vietu, kas bija pilnīgi pietiekami, lai iegūtu ceļazīmi uz Riodežaneiro. Iespēju spēlēt Olimpiādē ieguva pasaules ranga 56 labākās sportistes, taču citu tenisistu neizpildīto kritēriju dēļ (traumas, nepiedalīšanās Federāciju kausā) pie iespējas startēt olimpiskajās spēlēs tika arī tobrīd ranga 72.vietā esošā Cvetana Pironkova no Bulgārijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!