Foto: DELFI

Latvijas izlases tenisiste Jeļena Ostapenko pēc Federāciju kausa izcīņas pirmā mača minēja lēno laukumu un vairākas pieļautās kļūdas kā iemeslus, kāpēc spēle pret Andreu Petkoviču, kurā latviete piekāpās ar 5-7, 4-6, neizdevās tik laba, cik iecerēts.

"Pirmkārt, likās, ka laukums bija pārāk lēns. Uz tāda pret viņu bija grūti spēlēt. Traucēja arī tas, ka iepriekš biju pārgājusi uz māla segumu. Grūti bija tagad pāriet atpakaļ uz cieto segumu. Vēl tā aklimatizācija no Kolumbijas. Nejutu, ka tas traucētu, bet šodien bija ļoti daudz kļūdu," iemeslus zaudējumam uzskaitīja Ostapenko.

Pirmā seta laikā Latvijas tenisiste bija vadībā ar rezultātu 5-3, tomēr Ostapenko vairāk nevienā geimā seta laikā neuzvarēja un tajā piekāpās.

"Īstenībā viņa nepārsteidza. Zināju, kā viņa spēlēs. Man bija iespējas uzvarēt, biju vadībā 5-3, bet taisīju ļoti daudz tādas kļūdas, kuras pēdējā laikā netaisīju. Piemēram, ļoti labi servēju, bet tad uz kādu otro vai trešo bumbu kļūdījos," skaidroja tenisiste.

Ostapenko spēles laikā veica 52 nepiespiestas kļūdas, savukārt pretiniecei tādas bija vien 32. Tenisiste arī atzina, ka līderes lomas zināmā mērā devusi viņai lielāku atbildību pirms spēlēm pret Vācijas izlasi.

"Vienmēr patīkami spēlēt mājās līdzjutēju priekšā. Bet, protams, arī, ka atbildību jutu. Ja godīgi, tad ne pārāk gribēju spēlēt pirmā. Tā izlozē gan sanāca. Taču cīnījos, bija iespēja [otrajā setā] uztaisīt 5-5, tad gan kļūdījos un zaudēju maču," atklāja Ostapenko.

Sestdien Latvijas otrajai raketei jātiekas pret Jūliju Gergesi, kura piektdienas otrajā spēlē ar 6-4, 4-6, 6-1 pārspēja Diānu Marcinkeviču.

"Domāju vienkārši jāspēlē citādi. Nevajag tik bieži riskēt, jo laukums ir ļoti lēns un grūti iesist netveramu sitienu. Dažreiz, kad mainīju ritmu, pretiniece sāka kļūdīties. Pārāk vēlu gan to sāku darīt," plānus savai otrajai spēlei ieskicēja tenisiste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!