Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Jeļena Ostapenko, neskatoties uz neseno saslimšanu un atlabšanas procesu no tās, joprojām plāno pievienoties Latvijas izlasei Billijas Džīnas Kingas kausā, sarunā ar aģentūru LETA teica Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Jānis Mellups.

Latvijas sieviešu tenisa izlasei tuvākie mači paredzēti Billijas Džīnas Kingas kausa pirmajā grupā, sacensībām norisinoties no 10. līdz 15.aprīlim Antaljā, Turcijā.

Latvijas izlases sastāvā šim turnīram ir iekļauta planētas 22.rakete Ostapenko, Daniela Vismane (WTA 295.), Diāna Marcinkēviča (WTA 393.), kā arī rangā neesošās Valērija Maija Kargina un Beatrise Zeltiņa.

Ostapenko pēc dalības Maiami "WTA 1000" turnīra vietnē "Instagram" publicēja ierakstu, kurā atklāja, ka jau Indianvelsas turnīrā viņai bija vīrusa izraisīta saslimšana, kas ilgusi 12 dienas, un tenisiste joprojām nejūtoties pilnība atlabusi no slimības, tāpēc atsaukusi savu dalību no Čārlstonas "WTA 500" turnīra, taču joprojām ir iekļauta Latvijas izlasē.

"No Aļonas neesam saņēmuši atteikumu, tāpēc joprojām plānojam viņu redzēt izlases rindās," norādīja Mellups.

Tāpat valstsvienības rindās joprojām nav valsts otrās raketes Darjas Semeņistajas (WTA 222.), kura aktīvi sacenšas Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) raudzes turnīros, lai pienācīgi sagatavotos Francijas atklātā čempionāta kvalifikācijai, kurā viņa grasās startēt.

"Ar Darju arī joprojām uzturam kontaktu izlases sakarā un ceram, ka viņa vēl tomēr varētu pievienoties izlasei," piebilda Mellups.

Eiropas/Āfrikas pirmajā grupā sacentīsies 11 valstis, kas būs sadalītas divās apakšgrupās, trīs labākajām iekļūstot "play off" kārtā. Bez Latvijas šajā līmenī spēlēs arī Bulgārija, Horvātija, Dānija, Ēģipte, Ungārija, Nīderlande, Norvēģija, Serbija, Zviedrija un Turcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!