Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā dāmu tenisiste Jeļena Ostapenko duetā ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku piektdien piedzīvoja zaudējumu prestižā Vimbldonas čempionāta pusfinālā.

Ar ceturto numuru izliktās Ostapenko/Kičenoka ar 2-6, 2-6 piekāpās četrus "Grand Slam" titulus izcīnījušām čehietēm Kateržinai Sinjakovai un Barborai Krejčīkovai, kurām Vimbldonā piešķirts otrais numurs.

Kaut gan Latvijas un Ukrainas duets lieliski iesāka šo maču, laužot pretinieču servi un panākot 2-0, turpinājumā titulētās pretinieces uzņēma apgriezienus un uzvarēja nākamos sešus geimus, gūstot pārliecinošu virsroku setā ar 6-2.

Līdzīgi aizritēja arī otrais sets. Kaut arī Ostapenko/Kičenoka trešajā geimā nenosargāja savu servi, viņas atspēlēja breiku nākamajā, rezultātam kļūstot 2-2. Tomēr pēc tam čehietes bija pārākas četros geimos pēc kārtas, kaut gan laukumā ritēja gana līdzvērtīga cīņa. Sinjakova/Krejčīkova pelnīti iesoļoja finālā.

Ostapenko/Kičenoka pirmajā kārtā ar 2-6, 7-5, 6-3 pārspēja Francijas tenisisti Oseanu Dodēnu un Tatjanu Mariju no Vācijas, otrās kārtas mačā ar 6-2, 7-6 (7:5) pieveica Arianni Hortono un Demi Shūrsu no Nīderlandes, astotdaļfinālā ar 5-7, 6-4, 6-2 uzvarēja britu tenisistes Herieti Dārtu un Heteri Votsoni, bet ceturtdaļfinālā ar 4-6, 6-1, 7-5 pārspēja japānieti Šuko Aojamu un taivānieti Haočinu Čaņu, kurām šajā turnīrā bija astotais numurs.

Tikmēr čehietes pirmās trīs spēles uzvarēja divos setos, tai skaitā otrās kārtas cīņu pret igauniete Aneti Kontaveitu un amerikānieti Šelbiju Rodžersu, bet ceturtdaļfinālā ar 1-6, 7-6 (7:2), 6-2 pieveica amerikānieti Nikolu Melikaru-Martinesu un austrālieti Elenu Peresu.

Ostapenko un Kičenokai šis bija jau otrais pēc kārtas "Grand Slam" turnīrs, kurā izdodas sasniegt pusfinālu.

Vienspēlē Ostapenko Vimbldonā tika līdz astotdaļfinālam, bet jauktajā dubultspēlē pārī ar kolumbieti Robertu Farahu - līdz ceturtdaļfinālam.

Vimbldonas čempionātā pasaules ranga punkti netiek piešķirti.

Vimbldonas čempionāts noslēgsies svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!