Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko otrdien Sanktpēterburgas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6-1, 0-6, 6-0 pārspēja Kristīnu Mladenoviču no Francijas.

Līdz ar šo uzvaru Ostapenko pārtrauca piecu zaudējumu sēriju. Pagājušo sezonu viņa noslēdza ar diviem zaudējumiem pēc kārtas, bet šogad viņa zaudēja trīs mačos, tostarp arī "Australian Open" pirmajā kārtā.

Ostapenko un Mladenovičas duelis ilga stundu un 23 minūtes. Katrā setā kortā dominēja viena no tenisistēm - pirmajā un trešajā pārliecinoši labāka bija Ostapenko, bet otrajā setā Mladenovča atstāja "sausā" Latvijas sportisti.

Ostapenko WTA rangā ieņem 22.vietu un šajā turnīrā izlikta ar sesto numuru, bet Mladenoviča ir ranga 44. rakete. Šī abām tenisistēm bija trešā savstarpējā spēle, un tagad Ostapenko uzvarējusi divas no tām.

Par šī turnīra pirmās kārtas pārvarēšanu Ostapenko nopelnījusi 55 WTA ranga punktus.

Otrajā kārtā Latvijas tenisiste tiksies ar krievieti Anastasiju Pavļučenkovu, kura WTA rangā ierindojas 32. vietā. Viņa pirmās kārtas cīņā ar 7-5, 7-6 (7:4) uzvarēja citu francūzieti Alizē Kornē (WTA 50.).

Portāls "Delf" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu spēles aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!