Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Jeļena Ostapenko pārtraukusi sadarbību ar treneri Glenu Šāpu, kurš 21 gadu jauno tenisisti sāka trenēt vien pērn, bet tuvākajā nākotnē latviete plāno iztikt ar treneres un mātes Jeļenas Jakovļevas palīdzību.

Ceturtdienas vakarā Ostapenko piedzīvoja zaudējumu Čārlstonas WTA "Premier" sērijas turnīra trešās kārtas cīņā, ar rezultātu 5-7, 2-6 piekāpjoties ASV tenisistei Medisonai Kīzai, kura pasaules rangā ieņem 18. vietu.

Ostapenko uz māla seguma notiekošajā turnīrā padomus pārtraukumos deva tenisistes māte un trenere Jeļena Jakovļeva. Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) mājaslapa vēsta, ka latviete pārtraukusi sadarbību ar treneri Glenu Šāpu no Nīderlandes, kurš savulaik arī strādājis ar tādām tenisistēm kā Dinaŗu Safinu, Nadju Petrovu un Jeļenu Dokiču.

"Patiesībā mani apmierina šī brīža situācija. Domāju, ka māte mani pazīst vislabāk un man novēl tikai pašu labāko," izteicās tenisiste, kura šobrīd nemeklē citu treneri.

"Viņa pazīst mani kopš manas dzimšanas," smejoties izteicās Ostapenko. "Domāju, ka viņa man var palīdzēt visvairāk, jo man jāizjūt komforts, strādājot ar savu treneri. Ar viņu jūtos komfortabli," skaidroja ranga 31. pozīcijā esošā tenisiste.

Ostapenko šī sezona nav bijusi pārāk veiksmīga. Latviete turnīros līdz Čārlstonas sacensībām nebija spējusi uzvarēt vairāk par vienu maču, kamēr kopumā Latvijas sportiste šosezon WTA tūrē guvusi tikai piecas uzvaras un piedzīvojusi deviņus zaudējumus.

Vairākas uzvaras nākušas smagās cīņās, trijās no šī gada spēlēm latvietei uzvarot vien trešajā setā.

"Savainojums mani krietni aizkavēja, tāpēc nevarēju aizvadīt pienācīgu sagatavošanās posmu. Tagad cenšos to kompensēt, un joprojām tikai atgūstu sportisko formu. Taču dievinu spēlēt uz māla seguma," savas ne tik veiksmīgās spēles skaidroja Ostapenko.

"Šobrīd jūtos daudz labāk un sajūtu vairāk pārliecību nekā iepriekš, tomēr tāpat uzskatu, ka varu spēlēt vēl labākā līmenī," pārliecību izteica tenisiste.

2017. gada "French Open" čempione pērn Francijas māla seguma turnīrā izkrita jau pirmajā kārtā. Čarlstonā tenisiste žurnālistiem atzina, ka grūti atrast bezbailīgo spēli, kas tolaik ļāva latvietei izcīnīt savu pirmo "Grand Slam" triumfu.

"Kā laukumā sāku pārāk daudz domāt, tā nespēju no tā atbrīvoties. Sarežģīti atgūt šīs bezbailīgās sajūtas, jo šobrīd ranga ziņā un kā "Grand Slam" čempione esmu citādā pozīcijā," vaļsirdīga bija Ostapenko.

"Svarīgākais būt bezbailīgai, gluži kā biju "French Open". Nespēlēju ar domu, ka galvenais tikai trāpīt pa bumbiņu. Tobrīd arī uz laukuma neaizdomājos pārāk daudz, kā daru to tagad izspēļu laikā. Reizēm, kad dodies uz spēli kā favorīte, galvā ir domas, ka spēli nedrīksti zaudēt. Vienlaikus saproti, ka arī otra tenisiste spēlē labi un tas liek izjust spiedienu. Šīs domāšanas dēļ spēlē sliktāk. Tagad cenšos doties uz spēlēm, neaizdomājoties par nepieciešamību uzvarēt. Vienkārši cenšos izbaudīt spēli," savās pārdomās dalījās Latvijas tenisiste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!