Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko duetā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski otrdien izcīnīja uzvaru Dohas WTA "Premier" sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.

Latvijas un Kanādas duets ar rezultātu 4-6, 6-1, 10:8 pārspēja Čehijā dzimušo ASV pārstāvi Nikoli Meliharu un 42 gadus veco čehieti Kvetu Peshki.

Pēc uzvarētas pirmās serves Ostapenko un Dabrovski zaudēja nākamās trīs, nonākdamas iedzinējos ar 2-5. Astotajā geimā viņas atspēlēja trīs setbumbas, tomēr vēlāk piekāpās setā ar 4-6. Otrajā setā Ostapenko un Dabrovski atņēma pretiniecēm viņu pirmās divas serves un panāca 5-0, vēlāk setu novedot līdz uzvarai ar 6-1. Līdz ar to mača uzvarētājas tika noskaidrotas supertaibreikā, kurā Latvijas un Kanādas tenisistes svinēja uzvaru ar 10:8.

Par otrās kārtas sasniegšanu Ostapenko tika pie 105 WTA dubultspēļu ranga punktiem.

Otrajā kārtā Ostapenko un Dabrovski spēkosies ar čehietēm Luciji Safāržovu un Barboru Strīcovu, kuras dubultspēļu turnīrā izliktas ar trešo numuru un pirmajā kārtā atpūtās.

Safāržovu un Strīcova ir 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu čempiones. Safāržovu duetā ar amerikānieti Betāniju Mateku-Sendsu uzvarējusi piecos "Grand Slam" dubultspēļu turnīros. Mateka-Sendsa pērn jūlijā guva smagu ceļgala savainojumu un kortā vēl nav atgriezusies.

Ostapenko trešdien Dohā uzsāks vienspēļu turnīru, otrajā kārtā tiekoties ar rumānieti Mihaelu Buzernesku.

Otrdien vienspēļu sacensības uzsāka Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova, kura pirmajā kārtā ar rezultātu 6-3, 6-4 uzvarēja horvātieti Donnu Vekiču. Otrajā kārtā viņa tiksies ar ar japānieti Naomi Osaku.

Vien sestdien Latvijas vadošās tenisistes Ostapenko un Sevastova veiksmīgi noslēdza dalību Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā un tālāk devās uz Dohu. Ja Tallinā turnīrs risinājās hallē, Dohā tas notiek ārā un lielā siltumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!