Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko Luksemburgas "WTA 250" sērijas turnīra otrajā kārtā ar rezultātu 6-2, 4-6, 6-1 pārspēja Nīderlandes tenisisti Arianni Hartono.

Luksemburgas turnīra ceturtdaļfinālā ar trešo numuru izliktā Ostapenko spēkosies ar francūzieti Alizē Kornē, kura izlikta ar astoto numuru.

Pasaules rangā 30. vietā esošā Ostapenko pirmo reizi spēkojās ar Hartono, kura rangā atrodas 300. vietā un iepriekš spēlēja Nacionālās Koledžu sporta asociācijā (NCAA). Latvijas tenisistei vajadzēja stundu un 46 minūtes, lai izcīnītu uzvaru.

Hartono jau pirmajā geimā lauza Ostapenko servi, tomēr pirmais sets turpinājumā ritēja Ostapenko zīmē, kas uzvarēja četrus geimus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 6-2. Nīderlandes tenisiste otrajā setā izrādīja negaidītu pretestību, laužot Ostapenko servi un panākot rezultātu 4-2. Ostapenko breiku atspēlēja, taču pie rezultāta 4-4 vēlreiz nenosargāja savu servi. Šoreiz atspēlēšanās neizdēvās.

Trešajā setā Ostapenko atkal kontrolēja spēles gaitu. Viņa lauza pretinieces servi un panāca 4-1, bet tad spēles garākajā geimā viņa nostiprināja savu vadību ar vēl vienu uzvarētu pretinieces serves geimu. Servējot par uzvaru mačā, viņa izmantoja otro mačbumbu.

Aizpērn Ostapenko šī turnīra finālā ar 6-4, 6-1 uzvarēja Vācijas tenisisti Jūliju Gērgesu. Pērn Luksemburga neuzņēma WTA sacensības, tādējādi viņai jāizstāv 2019.gadā izcīnītais tituls.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!