Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien ASV atklātā tenisa čempionāta jeb "US Open" otrajā kārtā ar 6-4, 6-3 pārspēja mājinieci Alisoni Riski.

Pasaules rangā Ostapenko ieņem 77. vietu, bet viņas pretiniece Riske ir 36. vietā, kas amerikānietei ir karjeras labākais sasniegums. Abas tenisistes līdz šim savā starpā nebija spēlējušas.

Ostapenko spēle iesākās ļoti smagnēji, un viņa pirmajā serves geimā pieļāva septiņas dubultkļūdas, taču tik un tā spēja nosargāt savu servi. Turpinājumā viņa divreiz lauza pretinieces servi un izvirzījās vadībā ar 4-0, tomēr Riske uzvarēja nākamos trīs geimus. Abas tenisistes apmainījās breikiem, bet noslēgumā Ostapenko vēlreiz lauza pretinieces servi un uzvarēja pirmo setu.

Arī otrajā setā Ostapenko ieguva breika pārsvaru, taču to uzreiz izlaida no rokām. Cīņa nonāca līdz rezultātam 3-3, tad Ostapenko lauza pretinieces servi un svarīgā brīdī pārliecinoši aizvadīja serves geimu.

Visā mačā viņa pieļāva 17 dubultkļūdas, ka arī pieļāva 53 nepiespiestās kļūdas. Viņa spēja gūt 25 "tīros" punktus, bet Riske tika pie astoņiem "tīrajiem" punktiem.

Par iekļūšanu trešajā kārtā Ostapenko nopelnījusi 130 WTA ranga punktus.

Ostapenko nākamajā kārtā tiksies ar krievieti Annu Kaļinskaju (WTA ranga 127. vieta) vai citu amerikānieti Kristiju Ānu (WTA ranga 141. vieta).

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!