Foto: Publicitātes foto

Pirmdien publicētajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko apsteigusi savu tautieti Anastasiju Sevastovu, bet Ernests Gulbis Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) pasaules ranga sarakstā pakāpies par 59 vietām.

WTA rangā Jeļena Ostapanko saglabāja 41. pozīciju, savukārt Anastasija Sevastova piedzīvoja trīs pozīciju kritumu un ierindojas 43. vietā.

Aizvadītajā nedēļā Ostapenko Dohas "Premier" sērijas turnīrā iekļuva trešajā kārtā, bet Sevastova šajā pašā turnīrā nespēja pārvarēt pirmo kārtu.

WTA rangā no Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkeviča ieņem 264. vietu, Daniela Vismane ierindojas 508. pozīcijā, Kamilla Bartone atrodama 920. vietā, bet Margarita Ignatjeva atrodama 971. vietā. Ārpus pirmā tūkstoša ir Elza Tomase (1048.) un Darja Semenistaja (1280.).

Savukārt Gulbis ATP rangā iespaidīgo kāpumu veica pēc triumfa Francijā notikušajā Po "Challenger" turnīrā. Viņš nopelnīja 100 ATP ranga punktus, kas pasaules rangā ļāva pakāpties uz 161. pozīciju. Šonedēļ Gulbis Latvijas izlases sastāvā spēlēs Deivisa kausa Pasaules II grupas "play-off" mačos pret Ēģipti.

No citiem Latvijas tenisistiem Mārtiņš Podžus ATP rangā ieņem 438. pozīciju, Artūrs Lazdiņš un Mārtiņš Rocēns atrodams 1507. vietā, bet Jānis Podžus ieņem 1536. pozīciju.

WTA ranga jaunākajā sarakstā pasaules pirmās raketes titulu saglabā austrāliete Ešlija Bārtija, kurai seko Simona Halepa un Karolīna Plīškova. Uz ceturto vietu pakāpusies Bjanka Andrēsku, bet labāko sešinieku noslēdz Sofija Kenina un Kiki Bertensa, kurām abām kāpums pa divām pozīcijām.

ATP ranga labāko sešiniekā līderis ir Novāks Džokovičs, kuram seko Rafaels Nadals, bet Dominiks Tīms pamanījies apsteigt Rodžeru Federeru un pakāpties uz trešo vietu. Nākamajās pozīcijās ir Daniils Medvedevs un Stefans Cicips.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!