Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisistei Jeļenai Ostapenko pēc izstāšanās no vienspēļu sacensībām prestižais Vimbldonas čempionāts turpināsies ar dubultspēlēm.

Sieviešu dubultspēlēs 22 gadus vecā Ostapenko startēs kopā ar savu vienaudzi Veroniku Kudermetovu no Krievijas. Latvijas/Krievijas duets Vimbldonas sieviešu dubultspēlēs izlikts ar 14. numuru.

Pirmajā kārtā Ostapenko/ Kudermetova tiksies ar horvātieti Petru Martiču un francūzieti Alīzi Kornē. No visām tenisistēm Ostapenko ir visaugstāk dubultspēļu rangā (31. vieta), bet viņas pāriniece Kudermetova atrodama 34. vietā. Abas pretinieces nav dubultspēļu ranga TOP 100 – Kornē ir 112. vieta, bet Martiča ir astoņas vietas zemāk.

Sieviešu un vīriešu dubultspēļu turnīri sāksies trešdien, 3. jūlijā. Sākotnēji izplatītajā spēļu grafikā trešdien dubultspēles nebija ieliktas, bet vēlāk kalendārs mainīts un pirmās spēles notiks trešdien. Ostapenko/Kudermetovas spēle nav paredzēta trešdien un, visticamāk, notiks ceturtdien.

Atgādinām, ka Vimbldonas vienspēlēs Latviju turpina pārstāvēt tikai turnīra 12. numurs Anastasija Sevastova, kura trešdienas vakarā pulksten 20:00 pēc Latvijas laika otrās kārtas mačā tiksies ar amerikānieti Danielu Kolinsu. Spēle risināsies piektajā pēc nozīmes kortā jeb kortā Nr. 12. Portāls "Delfi" piedāvās spēles teksta tiešraidi no Vimbldonas.

Divi citi Latvijas tenisa pārstāvji - Ostapenko un Ernests Gulbis - vienspēlēs izstājās jau pirmajā kārtā. Ostapenko sieviešu vienspēļu turnīrā ar 2-6, 2-6 zaudēja pieredzējušajai Taivānas tenisistei Suvejai Sje, bet Gulbis pirmās kārtas spēlē ar 1-6, 6-7 (12:14), 2-6 zaudēja Argentīnas tenisistam Leonardo Maijeram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!