Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien, 26. maijā, Francijas atklātā čempionāta otrās kārtas mačā atspēlējās pēc bezcerīgi zaudēta pirmā seta, tomēr visā cīņā ar 0-6, 6-1, 3-6 piekāpās mājiniecei Alizē Kornē.

Ostapenko tikai trešo reizi karjerā pārvarēja "French Open" pirmo kārtu, tomēr tikt tālāk šoreiz neizdevās. Par otrās kārtas sasniegšanu Ostapenko tiks pie 70 ieskaites punktiem, tomēr pēc "French Open" pasaules rangā zaudēs vismaz vienu pozīciju.

Ostapenko un Kornē spēli turnīra rīkotāji līdzjutējiem piedāvāja kā "vakara naglu" centrālajā kortā, un cīņa nelika vilties. Abas tenisistes emocionāli ar skaistām izspēlēm priecēja līdzjutējus, izpelnoties arī grandiozas ovācijas.

Aizraujošā mača likteni izšķīra kļūdu daudzums. Ostapenko visā spēlē pieļāva 48 kļūdas, bet pretiniece tikai piecas.

Ostapenko ļoti vāji iesāka spēli, daudz kļūdoties un reti tiekot pie punktiem. Ostapenko pieļāva 16 kļūdas (pretiniece tikai vienu), pati uzvarēja vien astoņās izspēlēs, bez variantiem zaudējot pirmo setu ar 0-6.

Jau ar pirmajām izspēlēm otrajā setā Ostapenko pārņēma iniciatīvu, šokējot pretinieci un ātri panākot 4-0, divas reizes laužot pretinieces serves geimus. Kornē vienu geimu atspēlēja, bet tad Ostapenko uzvarēja nākamos divus geimus, tiekot pie iespējas aizvadīt izšķirošo setu.

Izšķirošā seta sākumā Ostapenko divas reizes zaudēja savus serves geimus, nonākot zaudētājos 0-3. Ostapenko tad pārņēma iniciatīvu, diktēja spēles gaitu un panāca 2-3, arī 3-4. Strīdīgā situācijā Ostapenko zaudēja Kornē serves geimu, bet nākamajā geimā pēc vairākām kļūdām nenosargāja savu servi un zaudēja visu maču.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!