Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko (WTA 34.) ceturtdien dramatiskā cīņā Vimbldonas čempionāta otrajā kārtā ar rezultātu 6-1, 3-6, 8-6 pārspēja Darju Kasatkinu (WTA 35.) no Krievijas.

Abas tenisistes savu sesto savstarpējo spēli aizvadīja stundu un 46 minūtes, un Ostapenko guva ceturto uzvaru pār pretinieci no Krievijas.

Nākamajā kārtā Ostapenko spēkosies ar francūzietes Alizē Kornē (WTA 58.) un Ajlas Tomļanovičas (WTA 75.) pāra uzvarētāju.

Mačs Ostapenko iesākās pārliecinoši, un viņai kortā padevās teju viss. Ostapenko uzvarēja trīs geimus pēc kārtas, tad Kasatkina nosargāja savu servi, bet pēc tam Latvijas tenisistei vēl trīs uzvarēti geimi.

Otrais sets Ostapenko nedaudz atvēsināja, jo viņa nonāca iedzinējos ar 0-2, bet pēc tam atkal spēle vedās no rokas, un viņa divreiz lauza pretinieces servi, pārņemot vadību ar 3-2. Tomēr Kasatkina atbildēja ar diviem breikiem, kas ļāva uzvarēt otro setu.

Trešais sets aizritēja saspringtā cīņā, kurā tenisistēm bija lielas grūtības nosargāt savu servi. Līdz sestajam geimam abas tenisistes viena otro "nobreikoja", bet tad abas apmainījās ar uzvarētiem serves geimiem. Kasatkina devītajā geimā kārtējo reizi droši lauza Ostapenko servi un servēja par uzvaru mačā, taču pie rezultāta 30:30 viņa ar dubultkļūdu uzdāvināja Ostapenko iespēju pagarināt cīņu, un latviete to izmantoja. Abas vēlreiz apmainījās ar breikiem, bet tad Ostapenko aizvadīja "sauso" serves geimu, bet tad līdzīgā Kasatkinas geimā izmantoja mačbumbu.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!