Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko sestdien, 24. septembrī, iekļuva Seulas WTA turnīra finālā. Sacensību pusfinālā viņas pretiniece britu tenisiste Emma Radukanu bija spiesta izstāties trešajā setā.

Radukanu uzvarēja pirmo setu 6-4, otrajā ar 6-3 pārāka bija Ostapenko, bet trešajā setā britu tenisiste izstājās, kad Ostapenko bija vadībā ar 3-0.

Tagad svētdien finālā turnīra galvenā favorīte Ostapenko spēlēs pret Jekaterinu Aleksandrovu, kas izsēta ar otro numuru. Aleksandrova pusfinālā ar 6-2, 6-4 pieveica Tatjanu Mariju.

Ostapenko smagnēji iesāka spēli, lai gan ātri izvirzījās vadībā ar 2-0. Latvijas tenisiste tad uzreiz zaudēja savu servi, ļaujot britu tenisistei izlīdzināt cīņas gaitu. Devītajā geimā Ostapenko vēlreiz zaudēja savu servi, pēc kā Radukanu nosargāja savu serves geimu un uzvarēja pirmo setu.

Otrā seta vidū Radukanu palūdza medicīnisko pārtraukumu, jo viņai bija muguras problēmas. Tenisiste atgriezās kortā, turpināja spēli, tomēr sniegums vairs nebija kā iepriekš. Pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas Radukanu uzvarēja tikai vienā geimā un pēc otrā seta trešā geima izlēma atteikties no tālākas cīņas.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!