Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pēc izstāšanās no Francijas atklātā čempionāta atzina, ka nav aizvadījusi to labāko maču, kā arī norādīja uz ne visai labajiem laika apstākļiem.

Otrdien Ostapenko, pieļaujot 60 kļūdas (no tām 17 bija dubultkļūdas), ar 4-6, 6-7 (4:7) piekāpās bijušajai pasaules ranga līderei Viktorijai Azarenkai. Ostapenko 2017. gadā sensacionāli triumfēja sezonas otrajā "Grand Slam" turnīrā "French open", bet pēc tam tagad divus gadus pēc kārtas izstājusies jau pirmajā kārtā. 21 gadu vecā tenisiste piekto reizi spēlēja "Roland Garros" kortos, un, izņemot 2017. gadu, pārējās reizes nav uzvarējusi kaut vienu maču.

"Domāju, ka šodien nebija mans labākais mačs. Bet, protams, arī pretiniece pirmajā kārtā bija viena no spēcīgākajām šajā izlozē," iemeslus neveiksmē meklēja Ostapenko, kuru citē ārzemju mediji. "Domāju, ka pārāk daudz steidzos. Arī laika apstākļi nebija tie labākie. Bija ļoti vējains."

Zaudējums Parīzē negatīvi neietekmēs Ostapenko pozīciju WTA rangā, jo pērn viņa arī zaudēja pirmajā kārtā. Tieši pretēji, WTA rangā pēc "French open" viņa piedzīvos pat nelielu kāpumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!