Foto: DELFI

Latvijas izlases tenisiste Jeļena Ostapenko piektdien Federāciju kausa izcīņas mačā ar rezultātu 5-7, 4-6 zaudēja vācietei Andrea Petkovičai. Līdz ar to Latvijas izlase pārspēlēs par vietu Pasaules pirmajā grupā nonāca iedzinējos duelī ar Vāciju.

Vācijas izlase pēc šī mača cīņā līdz trim uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0. Nākamajā duelī Latvijas tenisiste Diāna Marcinkeviča tiksies ar vācieti Jūliju Gērgesu.

Spēles pirmais sets ritēja ļoti līdzīgā cīņā, un abas tenisistes veiksmīgāk darbojās pie pretinieces servēm, nevis pie savām. Ostapenko spēja izvirzīties vadībā ar 5-3, taču nespēja tikt pie mačbumbām. Petkoviča uzvarēja nākamos četrus geimus pēc kārtas un uzvarēja pirmo setu.

Otrajā setā Ostapenko pazaudēja spēle pavedienu un nonāca iedzinējos ar 1-5. Tomēr viņa deva cerības uz atspelēšanos, divreiz laužot pretinieces servi un panākot 4-5. Taču serves geims viņai bija neveiksmīgs, un Petkoviča izcīnīja uzvaru.

Ostapenko WTA rangā šobrīd atrodas 29. vietā, bet Petkoviča ieņem 71. pozīciju. Latvijas tenisiste Petkoviču uzvarējusi iepriekšējās divās savstarpējās spēlēs. Latvijas tenisiste pretinieci trijos setos ar rezultātu 6-4, 4-6, 7-5 uzvarēja 2018. gada "US Open", savukārt 2016. gadā Ostapenko izrādījās pārāka Kataras WTA "Total Open" turnīrā. Tobrīd 18 gadus vecā Ostapenko pirmo setu uzvarēja ar 7-5, taču Petkoviča veselības problēmu dēļ otrajā setā atteicās spēli turpināt.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!