Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Jeļena Ostapenko pārī ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku ceturtdien Dubaijas "WTA 1000" raudzes turnīrā piedzīvoja zaudējumu dubultspēļu ceturtdaļfinālā.

Latvijas/Ukrainas tenisistu duets ceturtdaļfinālā ar 2-6, 6-3, 7:10 zaudēja ķīnietēm Jifaņai Su un Džaosuaņai Janai.

Ostapenko ar pārinieci pirmā seta ievadā zaudēja savu servi un ātri vien nonāca iedzinējos ar 0-2. Nākamajā geimā izdevās atņemt pretinieču servi, bet pēc četriem geimiem rezultāts bija neizšķirts 2-2. Ķīnietes vēlreiz pretiniecēm servi atņēma sestajā geimā un nākamajā izspēlē nosargāja visus trīs breikpunktus, izvirzoties vadībā ar 5-2. Astotajā geimā Ostapenko/Kičenoka ilgi izrādīja sīvu pretestību, bet ar trešo mēģinājumu pretinieces svinēja uzvaru setā.

Otrajā setā ritēja sīva cīņa, pēc sešiem geimiem rezultāta tablo vēstot neizšķirtu 3-3. Izšķirošo pārsvaru septītajā geimā ieguva Ostapenko ar pārinieci, bet jau nākamajā izspēlē izdevās panākt 5-3. Devītajā geimā Ostapenko ar pārinieci ātri panāca 40:0 un ar nākamo servi nokārtoja uzvaru setā.

Trešajā setā Latvijas/Ukrainas duets pretiniecēm servi atņēma sestajā geimā, devītajā to zaudēja, bet uzreiz nākamajā izspēlē vēlreiz nobreikoja ķīnietes. Lai arī Ostapenko ar pārinieci bija ieguvušas divu geimu pārsvaru (7:5), tas pilnībā izzuda 14.geimā, bet neilgi pēc tam ķīnietes divreiz pēc kārtas nobreikoja pretinieces un svinēja uzvaru mačā.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 190 WTA dubultspēļu ranga punktus. Dubultspēļu reitingā Latvijas tenisiste ir 21.pozīcijā.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā viņa un Kičenoka ar 4-6, 6-4, 10:8 uzvarēja šveicietes Belindas Benčičas un čehietes Lucijes Hradeckas duetu, savukārt otrajā spēlē viņas ar rezultātu 6-3, 2-6, 10:6 pārspēja Lauru Zīgemundi no Vācijas ar krievieti Veru Zvonarjovu, kuras ir pērnā gada "US Open" čempiones.

Vienspēlēs Ostapenko un Anastasija Sevastova apstājās otrajā kārtā. Sevastova turnīrā Dubaijā dubultspēlēs nepiedalās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!