Foto: F64

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko sestdien Indianvelsas "WTA 1000" sērijas turnīra otrajā kārtā ar rezultātu 5-7, 6-7 (7:9) piekāpās amerikānietei Šelbijai Rodžersai.

Ostapenko WTA rangā ieņem 12. vietu un šajā turnīrā spēlēja ar desmito numuru, bet Rodžersa ieņem 49. vietu pasaules rangā.

Zaudējot otrajā kārtā, Ostapenko turnīru noslēdza ar desmit WTA ranga punktiem.

Ostapenko no pirmās kārtas cīņām bija brīva, bet Rodžersa ar 6-1, 5-7, 7-6 (7:3) pieveica spānieti Nuriju Parrisu-Diasu (WTA 45.).

Latvijas tenisiste pēc atgriešanās no Austrālijas atklātā čempionāta, kurā tika līdz trešajai kārtai, aizvada veiksmīgu sezonas nogriezni. Vispirms viņa sasniedza Sanktpēterburgas "WTA 500" turnīra pusfinālu, pēc tam triumfēja tādas pašas raudzes sacensībās Dubaijā, bet Dohas "WTA 1000" sērijas turnīrā tika līdz pusfinālam, kur, tāpat kā Sanktpēterburgā, piekāpās igaunietei Anetei Kontaveitai. Šosezon Ostapenko ir izcīnījusi 14 uzvaras 19 cīņās.

Rodžersai sekmīgākais bija sezonas pirmais turnīrs – Adelaidas "WTA 500" sērijas sacensības. Tajās viņa tika līdz ceturtdaļfinālam, bet nākamajos trīs turnīros zaudēts pirmajā spēlē. Šosezon viņas kontā ir trīs uzvaras un četri zaudējumi.

Ostapenko ar Rodžersu karjerā tikusies četras reizes, iepriekšējās trīs uzvarot Latvijas tenisistei. 2017. gadā Romā Ostapenko bija pārāka divos setos, bet 2019. gada Čārlstonas turnīrā ASV un pagājušā gada Indianvelsas turnīra ceturtdaļfinālā Latvijas tenisiste bija pārāka trijos setos.

Ostapenko līdz šim uzvarējusi piecos WTA turnīros, bet Rodžersas kontā vēl nav neviena titula.

Ostapenko Indianvelsā spēlēja piekto reizi karjerā. Pirmās trīs reizes viņa zaudēja otrajā mačā, bet pērn sasniedza pusfinālu, trīs setos zaudējot baltkrievietei Viktorijai Azarenkai. Tikmēr amerikāniete sacensībās piedalījusies jau sešas reizes, tālāk par otro spēli tiekot vien 2021. gadā.

Jau ziņots, ka piektdien Ostapenko pārī ar Ukrainas tenisisti Ļudmilu Kičenoku piedzīvoja zaudējumu dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā, ar 1-6, 6-4, 7:10 piekāpjoties ASV tenisistei Kerolainai Dolehaidai un austrālietei Stormai Sendersai, kuras sacensībās bija izsētas ar astoto numuru.

Par dalību turnīrā Ostapenko nopelnīja desmit pasaules dubultspēļu ranga punktus.

Indianvelsas turnīrs uz cietā seguma norisināsies līdz 20. martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!