Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko sestdien, 3. oktobrī, izstājās no Francijas atklātā čempionāta, trešās kārtas spēlē ar 4-6, 3-6 piekāpjoties spānietei Paulai Badosai.

Par dalību "French open" Ostapenko nopelnīja 120 ieskaites punktus un pēc nedēļas pasaules rangā pakāpsies provizoriski uz 43. vietu.

Ostapenko dominējoši iesāka spēli, uzvarot pirmo divus geimus. Taču turpinājums bija katastrofāls, kļūdām pārbagāts, līdz ar to Ostapenko zaudējums mačā bija likumsakarīgs.

Pēc uzvarētiem pirmajiem diviem geimiem Ostapenko uzreiz zaudēja četrus geimus pēc kārtas, pirmajā setā tā arī neatguvās un zaudēja ar 4-6. Otrajā setā Ostapenko zaudēja divus serves geimus, nonākot iedzinējos ar 1-4. Tajā brīdī Ostapenko sasparojās, škietami lauza spēles gaitu, panākot 3-4. Taču tad Ostapenko atkal sāka bieži kļūdīties, zaudēja divus geimus un izstājās no "French open".

Ostapenko visā mačā pieļāva 43 nepiespiestās kļūdas, bet pretiniecei bija tikai desmit kļūdas. Ostapenko bija labāka tīri uzvarētās izspēlēs (32-15), taču tas šoreiz neglāba nestabili spēlējošo Latvijas tenisisti no zaudējuma.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!