Foto: F64

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko (WTA 75.) pirmdien izstājās no Sinsinati WTA "Premier 5" jeb "Western & Southern Open" turnīra, pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 2-6, 7-6 (7:3), 3-6 atzīstot Jūlijas Putincevas (WTA 42.) pārākumu.

Ostapenko spēli iesāka ļoti neveiksmīgi. Abi pretinieces serves geimi tika zaudēti bez ierunām, bet savas serves geimā tenisiste pieļāva trīs dubultkļūdas.

Lai gan Latvijas tenisiste atspēlējās līdz 2-3, arīdzan seta noslēgums nepadevās diži labs. Ostapenko vēl pāris reizes zaudēja serves geimu, kopā setā izpildot septiņas dubultkļūdas. Brīžiem Latvijas pārstāvei problēmas radīja vien bumbiņas uzmešana gaisā pirms serves izpildes.

Tomēr pozitīvas vēsmas varēja saskatīt ilgākās izspēlēs, kurās pārāka bija Ostapenko. To tenisistei izdevās turpināt arī otrajā setā. Ja pie pretinieces pirmās serves tika izsētas trīs breikbumbas, tad nākamajā reizē Ostapenko lauza pretinieces servi. Divas dubultkļūdas pie 40:40 izpildīja arī Krievijā dzimusī Putinceva, kas ļāva Ostapenko jau izvirzīties vadībā ar 5-2.

Taču šai spēlei nebija lemts ātrs atrisinājums. Latvijas tenisiste divreiz zaudēja serves geimu, un Kazahstānu pārstāvošā pretiniece jau bija panākusi 5-5. Ostapenko tika cauri ar izbīli, spējot uzvarēt taibreikā.

Tas gan bija pēdējais brīdis spēlē, kad 75. vietā rangā esošajai Latvijas tenisistei bija šķietami labas cerības uz uzvaru. Ostapenko zaudēja pirmo serves geimu trešajā setā, kā arī knapi spēja nepieļaut rezultātu 0-3, izglābjoties otrajā serves geimā.

Tenisistes no rezultāta 1-2 līdz 3-5 nonāca, netiekot nobreikotas. Tomēr spēle noslēdzās tieši tā, kā tā sākās. Ostapenko pie savas serves izpildīja trīs dubultkļūdas un no Sinsinati turnīra atvadījās, tā arī īsti neizaicinot savu pretinieci trešajā setā.

Ostapenko spēlē kopā pieļāva 15 dubultkļūdas, bet Putinceva šādu vaļību atļāvās vien divreiz.

Kazahstānas tenisiste nākamajā kārtā tiksies ar pasaules rangā 10. vietā esošo Slounu Stīvensu no ASV. Šīs spēles uzvarētāja trešajā kārtā varētu tikties ar Anastasiju Sevastovu, kura turnīru uzsāks naktī uz otrdienu, tiekoties ar Krievijas pārstāvji Svetlanu Kuzņecovu (WTA 198.).

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var uzzināt detalizētāku mača notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!