Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Jeļena Ostapenko pirmdien Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā tiksies ar slovākieti Annu Karolīnu Šmīdlovu.

Mačs 17.kortā būs kā trešais un varētu sākties ap plkst.5.30 pēc Latvijas laika.

Ostapenko WTA rangā ieņem 27.vietu un sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā izsēta ar 26.numuru, kamēr viņas pretiniece, kas arī ir savas valsts pirmais numurs, atrodas 87.pozīcijā.

Abas tenisistes savā starpā tikušās vienu reizi, 2016.gadā Sinsinati WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā trīs setos uzvarot Latvijas sportistei, kura atspēlēja divas mačbumbas.

Ostapenko sezonu sāka "WTA 500" turnīrā Sidnejā, kur pirmajā kārtā atzina TOP10 spēlētājas, spānietes Paulas Badosas pārākumu. Šmīdlova Melburnā nepārvarēja pirmo kārtu "WTA 250" turnīrā, bet vēlāk Sidnejā pēc kvalifikācijas pārvarēšanas zaudēja pamatturnīra pirmajā cīņā.

Iepriekšējā sezonā Ostapenko no 51 mača uzvarēja 33, bet Šmīdlova kortā devās 60 reizes un izcīnīja 38 uzvaras.

Ostapenko "Australian Open" spēlēs septīto reizi karjerā, bet līdzšinējās sešās reizēs viņa divreiz aizkļuvusi līdz trešajai kārtai. Šmīdlova pamatturnīrā cīnīsies astoto reizi, bet pirms tam viņa ne reizi nav tikusi tālāk par otro kārtu.

Ostapenko karjerā izcīnījusi četrus WTA titulus, kamēr viņas pretiniecei ir trīs trofejas, bet pēdējā no tām izcīnīta 2018.gadā.

Otrajā kārtā šī mača uzvarētāja tiksies ar horvātieti Donnu Vekiču (WTA 69.) vai amerikānieti Alisoni Rīski (WTA 57.).

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova Austrālijas atklāto čempionātu uzsāks, visticamāk, otrdien, kad tiksies ar Magdu Lineti no Polijas.

Austrālijas atklātais čempionāts sāksies 17.janvārī un norisināsies līdz 30.janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!